TRANSFERI

Ronaldo želi u Atletico, no postoje dva problema u vezi tog transfera

Foto: Profimedia

CRISTIANO RONALDO nema ništa protiv transfera u madridski Atletico jer je uvjeren da bi s tim klubom mogao biti konkurentan u španjolskom prvenstvu i napasti titulu u Ligi prvaka. Transfer nekadašnje zvijezde Real Madrida u momčad mrskog mu gradskog rivala spominje se već danima, ali tek treba vidjeti koliko je cijela priča realna i izvediva. U startu postoje dva problema.

Svakako je važniji onaj prema kojem Atletico mora prodati neku od zvijezda svog tima da bi namaknuo sredstva za dovođenje Ronalda, a onaj drugi odnosi se na reakciju navijača. Ronaldo je godinama terorizirao Atletico, klub protiv kojeg je zabio najviše golova u devetogodišnjem mandatu u Realu, ali i u karijeri.

Čak 37 puta igrao je Ronaldo protiv Atleticove momčadi, upisao pritom 17 pobjeda te po 10 remija i poraza, uz učinak od 25 golova i devet asistencija. Osim po golovima i asistencijama, Atleticovi navijači pamte ga i po ružnim gestama, poput one kad se kao Juventusov igrač hvatao za međunožje, odgovorivši tako Diegu Simeoneu na istu gestu u prvoj od dvije utakmice između Atletica i torinske momčadi u Ligi prvaka.

Simeone mu je možda i oprostio, problem su navijači

I dok bi Simeone, piše Daily Mail, preko toga mogao prijeći, ne čini se izglednim da su mu Atleticovi navijači oprostili tu gestu, kao i provokaciju s brojem osvojenih Liga prvaka.

Podsjetimo, Portugalac nema namjeru ostati u Manchester Unitedu, a uz dozvolu kluba još uvijek se nije priključio pripremama. Pravdao je to obiteljskim razlozima, no mnogi vjeruju da se iza svega nalazi traženje novog angažmana. Prioritet mu je igranje u Ligi prvaka, gdje Uniteda ove sezone neće biti.

Bayern, PSG, Inter i Chelsea bili su klubovi s kojima se dosad najčešće povezivalo Ronalda, ali naposljetku su svi oni odlučili da ga neće dovesti. L'Equipe je neki dan pisao da Ronaldo sada ima samo dvije opcije, a prva je ona koja mu se nikako ne sviđa - ostanak u Unitedu, dok je druga Atletico.

Pročitajte više