DINAMO U EUROPI

Rosenborg ostaje bez najskupljeg igrača, ne zna se hoće li igrati protiv Dinama

Foto: EPA

NAKON što je sinoć razbio Ferencvaros u Budimpešti s 4:0 i s ukupnih 5:1 izborio posljednje kolo kvalifikacija, Dinamo se već može okrenuti posljednjoj prepreci na putu do Lige prvaka - Rosenborgu.

Norveški prvak ima sličan problem kao Dinamo s Danijem Olmom. Njegov najskuplji igrač Birger Meling na izlaznim je vratima, ali još se ne zna njegova sudbina. Može otići svakog trenutka, a može ostati i nakon završetka prijelaznog roka.

"Vjerojatno će otići u nekom trenutku", kratko je za norveške medije prokomentirao trener Rosenborga Eirik Horneland.

Radi se o 24-godišnjem lijevom beku kojeg Transfermarkt cijeni 1,5 milijun eura, više nego bilo kojeg suigrača. Rosenborg je prošlog tjedna odbio ponudu Los Angeles FC-a za njega, ali u posljednja dva dana sve se glasnije priča o interesu Celtica.

Škoti su Melinga dobro upoznali prošle sezone jer su s Rosenborgom igrali čak četiri puta - prvo u drugom pretkolu Lige prvaka, a onda i u grupnoj fazi Europa lige.Čak je i bio strijelac jedinoga gola koji su Norvežani zabili Celticu u te četiri utakmice.

Celtic u njemu vidi idealnu zamjenu za Kierana Tierneyja kojeg je za klupski rekord od 27 milijuna eura prodao Arsenalu. Rezignirana izjava trenera Hornelanda, koji kao da se pomirio s Melingovim odlaskom, samo je Škotima povećala nadu da će realizirati taj transfer. No upitno je hoće li to učiniti do utakmica Dinama i Rosenborga. Prvi susret je u Zagrebu 21. kolovoza, uzvrat u Trondheimu 27. kolovoza, a prijelazni rok u Škotskoj, kao i u većini zemalja, završava 2. rujna.

Pročitajte više