Rotimu otkaz, Srebrić privremeni glasnogovornik

IVAN ROTIM više nije glasnogovornik hrvatske nogometne reprezentacije! Postalo je jasno na jutrošnjoj press konferenciji u Rusanovoj gdje je uvodnu riječ održao glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Nakon razlaza s Dinamom, gdje je za bitno veću plaću od HNS-ove također obavljao posao glasnogovornika, Rotim izgleda nije izdržao niti pod stegom čelnika nacionalne nogometne vlade. Službeni spiker Rusanove (privremeno?) će biti upravo Srebrić, za kojeg je poznato da nije odviše simpatizirao sad već bivšeg HNS-ovog glasnogovornika.

Iako, ne sumnjamo kako će se glavni tajnik odlično snaći na Rotimovom mjestu, s obzirom da je nekadašnji vrsni radijski reporter bio tek pijun i promotor Srebrićevih ideja. Zbog nepristupačnosti prema pripadnicima medija Rotim se često nalazio na udaru kritika, iako je bio korektan u iznošenju svakodnevnih informacija. O kontroverzama s glasnogovornikom nije imalo smisla razgovarati, za svaku malo jaču vijest aktivan je mobitel gospodina Srebrića.

A kad Srebrić o nečemu govori, onda su to občno lamentacije širih proporcija, vijesti u celofanu ili obična demagogija.  S tim ćemo se, ako već dosad nismo, morati pomiriti barem na neko vrijeme. Osim ukoliko u HNS-u nemaju namjeru još više zaoštriti odnose s novinarima.

Ivan Rotim, dodajmo, najvjerojatnije će se vratiti novinarskoj profesiji.

D.R.

Pročitajte više