Roy Keane preuzeo Ipswich

LEGENDARNI kapetan Manchester Uniteda koji je trenersku karijeru započeo u Sunderlandu, uveo ga u Premiership te se nakon dvije sezone, preciznije, nakon točno 100 utakmica od kluba oprostio SMS porukom, preuzeo je klupu Ipswicha.

37-godišnji osebujni Irac potpisao je dvogodišnji ugovor s klubom koji trenutno zauzima deveto mjesto na ljestvici engleske druge lige i koji je posljednji put u Premiershipu zaigrao u sezoni 2001/02.  Na klupi kluba s Portman Roada Keane je naslijedio Jima Magiltona. Bez posla je bio od prosinca, otkako se rastao sa Sunderlandom.

"Vjerujem da sam preuzeo klub koji ima potencijal, ambicije i potrebnu infrastrukturu da ponovo postane premierligaš.", rekao je Keane za BBC.

Ambiciozni poduzetnik i predsjednik Ipswicha Marcus Evans presretan je što je u klub uspio dovesti "najboljeg od najboljih", kako je komplimentirao nekadašnjeg igraču Nottinghama i Celtica.

Evans je od 2007. godine, kada je preuzeo klub, uložio 12 milijuna funti u pojačanja koja su trebala jamčiti povratak u Premiership. Bivši trener Magilton nije dohvatio play off i vodstvo je vrlo brzo krenulo po Keanea.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više