Rubčić: Pobjeda nad Hajdukom bit će zvijezda vodilja nove i jake Rijeke

TRENER Rijeke danas je na press konferenciji najavio nedjeljnu utakmicu s Hajdukom, od koje na Kantridi nakon teškog poraza u Maksimiru puno očekuju.

"Ova utakmica je za nas značajna iz više razloga. Nije samo u pitanju pobjeda nad Hajdukom i osvajanje tri boda. Znači nam puno više. Ova utakmica će biti vodilja u stvaranju jake Rijeke za iduću sezonu, potvrda da smo na dobrom putu. Daj Bože da ostvarimo pojedu i da u idućem prvenstvu vlada interes za utakmicama Rijeke kao što je trenutno. Očekuju se dobro ispunjene tribine. Nastojat ćemo čestitati Armadi rođendan na najbolji mogući način, uzvratiti im na istinskoj podršci tijekom cijele sezone, pobjedom", rekao je trener Rijeke Robert Rubčić.

"Iza nas je niz od devet uzastopnih pobjeda na Kantridi i navijači su zaslužni za tu seriju. I sami znamo da dio naših igrača nije imao prilike igrati u takvom okruženju, za neke bi to moglo predstavljati podršku, ali i opterećenje. Moramo stoga biti maksimalno koncentrirati. Ne, poraz protiv Dinama neće utjecati na ovu utakmicu. Ekipa je karakterna, psihički stabilna", dodao je.

Iz momčadi Hajduka trener Rubčić kao najopasnijeg istaknuo je kapetana Srđana Andrića, od kojeg polazi svaka iole kvalitetnija akcija.

"Da, najviše se pribojavam Srđana Andrića. Od njega sve polazi u igri »Hajduka«, svojom agresijom na sredini terena daje ritam cijeloj ekipi. Njega se najviše pribojavam, iako imamo i mi tu svojih aduta – Landeku i Pamića. Ako isključimo Andrića, onda smo napravili pola posla. Treba naravno posebno voditi računa i o Ibričiću te Kaliniću. Ibričić je tijekom utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine pokazao koliko je opasan. Što se Kalinića tiče, nadam se da će ga Cerić ukočiti kao i zadnji put", rekao je na press konferenciji Rubčić.

M.M.
Foto: Željko Šop/Cropix

Pročitajte više