Rudež se vratio iz NBA lige i potpisao za španjolskog prvaka

Foto: Getty Images / Guliver image 

POVREMENI hrvatski reprezentativac Damjan Rudež s trogodišnjim iskustvom u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) vratio se u Europu. Nakon što je u Americi u tri sezone promijenio tri kluba Damjan se nije uspio izboriti za novi ugovor u Orlandu Magicu, ali zaradio je NBA mirovinu, koja omogućuje bivšim košarkašima lige da i nakon završene karijere imaju izvor prihoda.

Rudež se vratio u Španjolsku i potpisao tromjesečni ugovor s aktualnim prvakom Valencijom, koji će biti aktiviran nakon što 31-godišnji Zagrepčanin obavi liječničke preglede.

Hrvatski košarkaš u karijeri je već igrao u španjolskoj ligi za Zaragozu od 2012. do 2014. godine, a potom je ostvario transfer u NBA. 

Nakone prve sezone u Indiana Pacersima, u kojoj je dosta igrao zbog izostanka nekih bitnih igrača, Rudež je ubrzo napustio klub i preselio u Minnesotu. Nije se baš naigrao. U svojoj posljednjoj NBA  sezoni igrao je u Orlandu s Marijom Hezonjom. Minute je dobivao na kapaljku, nije dobio novi ugovor i vratio se u Europu. 

Bio i blizu nastupa na Eurobasketu ove godine, ali u dogovoru s tadašnjim izbornikom Petrovićem odlučio je kako bolje da to mjesto prepusti nekom spremnijem. No, povratak u jednu od najjačih košarkaških liga Europe ponovno otvara vrata reprezentacije. 

Rudež je u karijeri igrao i za Zrinjevac, Split, Union Olimpiju, Cibonu, te Cedevitu s kojom je dogurao do 3. mjesta u Eurokupu.

Pročitajte više