Rukavinin preokret za slavlje mladih u Grčkoj

USPRKOS tome što je Dražen Ladić u Grčku otputovao bez desetorice standardnih igrača, mlada je reprezentacija slavila rezultatom 4:3, a zvijezda dana bio je Ante Rukavina koji je preokrenuo utakmicu s dva pogotka u posljednjih 10 minuta.

Hrvatska je povela pogotkom Ljubičića u 4. minuti utakmice, da bi Grci izjednačili preko Petropulosa pola sata kasnije , u vodstvo nas je uoči poluvremena vratio Tomislav Bušić, te se na odmor otišlo s rezultatom 2:1.

No, Grci su drugo poluvrijeme otvorili bolje i do 67. minute potpuno preokrenuli utakmicu u svoju korist. Samo dvije minute nakon poluvremena Grčka je po drugi put izjednačila golom Tripotserisa, a zatim i prešla u vodstvo zahvaljujući Dimutsosu. No, onda je napokon proradio Ante Rukavina.

Mladi Hajdukov napadač i uvelike osporavana buduća zvijezda hrvatskog nogometa danas je pokazao novi bljesak svog talenta zbog kojeg mu se predviđa velika nogometna budućnost. U samo tri minute, u 80. i 83, Rukavina je zabio dva gola za drugi, ovoga puta hrvatski preokret, te tako postavio konačni rezultat susreta.

Hrvatska je tako zadržala korak s Talijanima, ali i pobjegla Grčkoj na pet bodova prednosti s utakmicom više. U drugom današnjem ogledu naše kvalifikacijske skupine Albanija je slavila kod Farskih otoka rezultatom 5:0.

Poredak: Italija 16 bodova (6 utakmica), Hrvatska 15 (7), Grčka i Albanija 10 (6), Farski Otoci 3 (7), Azerbajdžan 1 (0).

P.V.
Foto: V.G.

Pročitajte više