Rukometaši otvaraju protiv Argentine

PRIJE dvije godine na prvoj utakmici Svjetskog prvenstva Hrvatska je izgubila od Argentine. Nakon te utakmice naši su "pomeli" sve i stigli do finala u kojem su pobjedom nad Nijemcima osvojili zlato.


Iako je Hrvatska prvi favorit Svjetskog prvenstva našima neće biti lako opravdati očekivanja. Koliko god bili svjesni da imamo jaku momčad, vjerojatno najjaču na svijetu, ne možemo biti sigurni da će naši obraniti naslov svjetskog prvaka.


Motivacije, vjerujemo, ne nedostaje, jer je Lino Červar veliki motivator, a sigurni smo i da su igrači fizički, kao i taktički odlično pripremljeni.

Međutim, pitanje je hoće li to pokazati i na terenu? Ili ćemo opet, kao u gotovo svakoj utakmici naših na velikim natjecanjima, gledati infarktne završnice.

"Ovome prvenstvu moramo pristupiti kao da do sada ništa nismo osvojili. Uopće ne sumnjam u naše dečke. Također, uvijek moramo razmišljati o našoj igri, ne kalkulirati. Entuzijazam, volja, borbenost, sve je to naš zaštitni znak, i na tim smo detaljima stigli do uspjeha - olimpijskog i svjetskog zlata - koje nam nitko ne može uzeti" - najavio je Prvenstvo naš izbornik Lino Červar dodajući kako je najbitnije da igrači ne razočaraju odnosom prema protivnicima i prema igri, a rezultat će doći sam po sebi.

"Nitko ne može reći da ćemo uzeti medalju." - rekao je Lino.

Prve tri utakmice na SP-u Hrvatska igra s lakšim suparnicima. Nakon Argentine dolaze Japan i Australija, a zatim Španjolska i kao "šećer na kraju" - Švedska.

Iako se mogu dogoditi iznenađenja, prve tri reprezentacije u našoj skupini trebale bi biti Hrvatska, Švedska i Španjolska. (Tim redoslijedom, nadamo se, barem što se tiče naše momčadi).

Protiv Argentine Hrvatsku će predvoditi najbolji srednji vanjski igrač na svijetu Ivano Balić, Lacković i Metličić na lijevom, odnosno desnom vanjskom, zatim Kaleb i Džomba na krilima, Vori na poziciji pivota, te Šola na vratima.

Nitko dosad u povijesti rukometa nije osvojio dva svjetska zlata zaredom, a između njih još postati olimpijskim pobjednikom. Može li to uspjeti našim rukometašima?

Pročitajte više