Rumunjski mediji: Uzbuna u Banatu, dolaze BBB

SVE SE više podiže prašine u rumunjskim medijima kako se bliži susret 2. kola Europske lige između rumunjskog Temišvara i zagrebačkog Dinama. Tako je danas u listu "Ziua" izašao test naslova "Uzbuna u Banatu", gdje se upozorava na moguće nerede i sukobe navijačkih skupina Srbije i Hrvatske.

Naime, kako se objašnjava u tekstu i hrvatska i rumunjska javnost, zajedno s medijima, proglasili su dvoboj u četvrtak susretom visokog rizika, izražavajući zabrinutost zbog velikog broja Srba koji živi u gradiću Bega pokraj Temišvara.

Ističe se kako postoji realna mogućnost da tamošnji navijači Crvene Zvezde i Partizana zajednički napadnu hrvatske navijače, posebice one koji su se na daleki put odlučili ići osobnim autima, slijedom čega su laka meta za cestovne sačekuše.

Dinamovci u Temišvar lete u srijedu u 10.40, a trening na stadionu Dan Paltinisanu održat će u 19 sati. Susret Temišvara i Modrih na rasporedu je u četvrtak 1. listopada u 21h na stadionu koji prima 32.019 gledatelja. Inače, prema nekim predviđanjima, Dinamo bi mogao nastupiti u sljedećoj postavi: Lončarić - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Vrdoljak, Calello - Badelj, Morales - Sivonjić, Mandžukić.

Pročitajte više