Ruski mediji: "Sam Olić vrijedi više od Vardara iz Skopja"

NAKON neočekivanog ispadanja CSKA od skopskog Vardara u 2. pretkolu nogometne Lige prvaka, ruski mediji obrušili su se na trenera Moskovljana Valerija Gazajeva tražeći njegovu ostavku.

"U srijedu smo svjedočili ponižavajućem ispadanju CSKA iz Europe. Trenerske ideje Valerija Gazajeva puknule su kao mjehur od sapunice, dok su milijuni klupskog predsjednika Jevgenija Ginera otišli u nepovrat. Ovo je bio i zvučni šamar čitavom ruskom nogometu", stoji u komentaru Sport-Expressa.

U nastavku Sport-Express navodi sve Gazajevljeve neuspjehe u eurokupovima:

"U 11 godina Gazajev je samo jednom uspio sa svojom momčadi prijeći prvu prepreku u Europi, 1997. kada je s Alanijom izbacio ukrajinski Dnipro u pretkolu Kupa UEFA. No, zato je niz njegovih neuspjeha popriličan. Posebno pamtimo 93. kada je s Dinamom iz Moskve pretprpio ponižavajući 0-6 poraz od Eintrachta iz Frankfurta, te 96. kada je u pretkolu Lige prvaka s Alanijom izgubio 2-7 od Rangersa. Stoga predsjedniku Gineru predlažemo da pronađe boljeg trenera kako bi zadovoljio svoje euro-ambicije".

Sovjetski Sport, još jedan ruski sportski dnevnik Gazajeva je označio kao "personu non-grata" dodavši kako je pokušaj CSKA da se pridruži visokom nogometnom društvu ispao potpuni fijasko.

Ruski mediji posebno navode prelazak Ivice Olića iz zagrebačkog Dinama u CSKA za 5 milijuna eura što je najskuplji transfer u povijesti ruskog nogometa. Olić je doveden isključivo zbog Lige prvaka, ali nakon ovog ispadanja naš napadač neće niti dobiti priliku zaigrati u Europi ove jeseni, jer protiv Vardara nije niti imao pravo nastupa.

"Sam Olić vrijedi dvostruko više od čitavog Vardara", zaključuje Sport-Express.

S obzrom da je Gazajev i izbornik ruske reprezentacije kojoj prijeti neodlazak na EURO 2004. nakon neočekivanih poraza od Gruzije i Albanije, u Rusiji s velikom strepnjom očekuju gostovanje u Dublinu protiv Irske počerkom rujna.

"Već sada imamo loš predosjećaj uoči puta u Irsku", piše Sport-Express.

Pročitajte više