S Dinamom u Europu za jednu kunu

TRAVNJAK na maksimirskom stadionu je postavljen, sjeverna tibina je dobila natpis "gnk dinamo", radnici čiste i poliraju VIP lože, sve se užurbano "glanca" jer Dinamo prekosutra otvara svoju novu europsku priču protiv azerbajđanskog prvaka Neftchija.

Novo je uvijek bolje

Zdravko Mamić se doista isprsio ovaj put i pobrinuo sa da ništa ne nedostaje "modrim zvijezdama". Tako će novi Dinamov trener voditi momčad na novouređenom stadionu na kojem će igrati neki novi igrači u novim dresovima. No, rekli bi ljudi, to su stare vijesti.

Prava novost je ta da će se u Maksimiru pojaviti gledatelji, i to u velikom broju. Naime, trenutno vlada pomama za ulaznicama protiv Neftchija, ali nameće se pitanje; koji je pravi motiv gledatelja u ovoj priči. Jesu li možda novi dresovi, novi stadion, novi trener ili novi igrači ti koji mame ljude da stoje u redu i čekaju svoju ulaznicu ili je ipak razlog "top shop" cijena ulaznice - za samo jednu kunu.

Naime, Dinamov menadžment se pobrinuo kako sve ove novine ne bi prošle bez glavnih aktera zbog kojih se igra nogomet - gledatelja. Stoga su odlučili, za utakmicu drugog pretkola Lige prvaka Dinamo-Neftchi, staviti cijenu ulaznice od jedne kune. Kako bi rekao bivši igrač Dinama, Dumitru Mitu, za kikiriki. Oni "dubljeg" džepa moći će osigurati svoju ulaznicu na zapadu po cijeni od deset kuna.

Utakmica je na rasporedu u srijedu, 13. srpnja, s početkom u 20 sati.

Pročitajte više