Evo kad Dinamu počinju kvalifikacije za LP. Još ne zna s kojim igračima će ih igrati

Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO do kraja ove sezone čekaju još tri prvenstvene utakmice protiv Šibenika, Rijeke i Gorice, a nakon toga se nova uprava s trenerom Igorom Bišćanom baca na posao slaganja momčadi za novu natjecateljsku sezonu. Ona bi trebala početi u drugoj polovici srpnja baš kad Dinamo kreće u europsku avanturu.

Hrvatski prvak će se u kvalifikacije za Ligu prvaka uključiti u 2. pretkolu, a protivnika će saznati u ždrijebu koji će se održati 21. lipnja. Prve utakmice 2. pretkola na rasporedu su 25. i 26. srpnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Prođe li Dinamo u 3. pretkolo, osigurat će si najmanje igranje u skupinama Konferencijske lige, ali glavni cilj opet je igranje u Ligi prvaka.

No, veliko je pitanje u kakvom će Dinamo sastavu krenuti u borbu za UEFA-ine milijune. Sasvim je izvjesno da će Maksimir ovog ljeta napustiti Dominik Livaković i Josip Šutalo za koje postoji veliki interes i koji su trenutačno najveći kandidati za izlazne transfere. Spominje se i odlazak Luke Ivanušeca, ali nova uprava sigurno neće rasprodati baš čitavu momčad.

Problem za Dinamo je što će se glavni transferi najvjerojatnije završavati baš u jeku kvalifikacija za Ligu prvaka. Ljetni prijelazni rok traje do kraja kolovoza, a eventualne utakmice play-offa Lige prvaka igraju se 22. i 23. kolovoza s uzvratima tjedan dana kasnije.

Neizvjestan kraj kvalifikacija

Dinamu bi idealno bilo kad bi svoje glavne igrače mogao zadržati do kraja kvalifikacija kao što je bio slučaj s Lovrom Majerom koji je odigrao uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv Sheriffa pa onda otišao za Francusku. No to će ovisiti o eventualnim kupcima koji lako mogu zatražiti igrače odmah kako bi ih mogli priključiti pripremama.

S druge strane, uprava bi na vrijeme trebala znati na koje igrače može računati za sljedeću sezonu, a koji će otići i sukladno tome slagati roster. Dinamo je u potrazi za lijevim bekom, jednim veznim igračem i još jednim napadačem.

U igri su trenutačno Žan Vipotnik i Matija Frigan, a možda i obojica ako Petković ili Drmić, kojima sljedećeg ljeta istječe ugovor, eventualno odu ovog ljeta. U kontekstu veznjaka spominje se povratak Ivana Šunjića iako o tome još nema konkretnih informacija. Što se lijevog beka tiče, Bišćan Maura Perkovića vidi prvenstveno kao stopera i rado bi našao neko konačno rješenje za tu poziciju.

Pročitajte više