Sabalenka izgubila od Ukrajinke. Razbila je reket i otišla

Screenshot: SportKlub

KONSTANTIN KOLCOV, bivši bjeloruski hokejaš koji je igrao u NHL-u, prije pet dana iznenada je preminuo u 43. godini. Kolcov je posljednje dvije i pol godine bio u vezi sa sunarodnjakinjom Arinom Sabalenkom, drugom tenisačicom svijeta. Ona je u siječnju osvojila Australian Open, a Kolcov ju je bodrio s tribina. Sabalenku je ova smrt shrvala, a dva dana nakon tragedije objavila je da su ona i Kolcov nedavno prekinuli.

Četiri dana nakon smrti bivšeg nasmijana pobijedila najbolju prijateljicu

Premda potresena tragedijom, Sabalenka je odlučila igrati na Mastersu u Miamiju svega par dana nakon smrti Kolcova. Ovu tragičnu i čudnu situaciju još bizarnijom i mučnijom čini što je Sabalenku u drugom kolu Mastersa u Miamiju čekao meč protiv najbolje prijateljice. Paula Badosa, 72. tenisačica svijeta, bila je prva koja je Sabalenku tješila nakon smrti bivšeg dečka, a sada su bile na suprotnim stranama i to neposredno nakon tragedije. Zato se ovaj meč čekao s velikim zanimanjem.

Sabalenka ju je jučer pobijedila 6:4, 6:3 za manje od sat i pol, a bilo je primjetno da je Bjeloruskinja dobro raspoložena. Tijekom jednog poena zapuhao je vjetar, a ona se počela smijati zbog nespretnosti sakupljača lopti. Druga tenisačica svijeta dominirala je protiv najbolje prijateljice. Nakon MEČA su se nasmijane izgrlile. Sabalenku je u trećem kolu čekala 35. tenisačica svijeta, Anhelina Kalinjina iz Ukrajine. 

Slijedio je još jedan mučan meč, ali iz drugih razloga. Sabalenka se ponašala potpuno suprotno nego dan ranije

I ovaj meč je imao veliku i mučnu prtljagu, koja nema veze sa sportom. Sabalenka je iz Bjelorusije, države koja aktivno pomaže brutalnu agresiju Rusije na Ukrajinu. Kalinjina je pak Ukrajinka iz Nove Kahovke, ukrajinskog grada koji je dvije godine pod ruskom okupacijom i u kojem su Rusi izvršili brojne zločine nad civilima. I dok je protiv Badose bila nasmijana pobjednica, protiv Kalinjine, koja je bitno slabija od nje, druga tenisačica svijeta bila je loša gubitnica. 

Najteži tjedan u karijeri zaključila je porazom 4:6, 6:1, 1:6, a cijeli meč bila je jako živčana. Nakon što je Kalinjina pobijedila, Sabalenka je prvo bila pokunjena, a zatim je pobjesnila. Razbila je reket lupajući njim o pod te s uništenim reketom otišla s terena. "Bilo je jako teško sa živcima, ali uspjela sam se nositi s tim u teškim trenucima. Ona očito nije", komentirala je pobjednica ponašanje poražene Sabalenke. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SABALENKIN ISPAD

Pročitajte više