Sablić prvi put protiv svog Hajduka: "Burić radi dobar posao, ali znamo im sve mane"

Foto; RNK Split

NAKON najvećeg hrvatskog derbija, Split čeka i veliki gradski derbi na Poljudu u subotu od 17 sati. Dolazi RNK Split predvođen novim trenerom Goranom Sablićem koji je neke od najboljih dana svoje karijere proveo u bijelom dresu.

Sabliću će to biti prvi put da vodi utakmicu protiv kluba u kojem je započeo nogometnu karijeru, a hrabro je najavio bitku za sva tri boda.

"Bože moj, naravno da me vežu emocije za Hajduk, to je klub koji mi je kao igraču dao sve, neću to skrivati. Ali, svoje trenerske korake sam učinio u Splitu, kao trener i kao sportaš učinit ću sve da sutra dobijemo", poručio je Sablić.

"Važna utakmica za nas, teško gostovanje, ali dobro smo ih analizirali, znamo sve njihove prednosti i mane, očekujemo da će biti agresivni, ali imamo spreman odgovor. Ono što je Hajduk prikazao na Maksimiru zaslužuje respekt, ali naš cilj je jasan, ovo nam je prilika da uzmemo tri boda i još više se približimo vodećem trojcu", uvjeren je trener Crvenih, koji su na ljestvici odmah iza Hajduka, ali s pet bodova manjka.

Na pitanje koje su slabe strane Hajduka, odgovorio je: "Ostavit ću to za sebe i momčad, možemo im parirati bez obzira igra li se na Poljudu ili u Parku mladeži. Ono što smo prikazali protiv Rijeke i Dinama daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu za nas."

Ocijenio je i rad Hajdukovog trenera Damira Burića.

"Vidi se njegova trenerska ruka, radi dobar posao, ima dosta mladih igrača i pokušava biti u korak s Dinamom i Rijekom. Doživljavam ga kao i svakog drugog rivala, želim ga nadigrati i pobijediti. Međutim, na koncu su bitniji igrači nego mi treneri u ovakvim utakmicama".

Split sutra ne može računati na tri igrača.

"Nedostaju nam Vidović zbog crvenog kartona, Obšivač ima tri žuta, dok je Špehar još u procesu oporavka".

Prokomentirao je i odnose dva kluba.

"Ne vidim zašto Split i Hajduk ne bi bili u dobrim odnosima i imali bolju komunikaciju. Sportsko rivalstvo je normalno i ono mora postojati, ali zašto ne bi zajedno djelovali u razvoju boljeg nogometa u našem gradu", zaključio je Sablić.

Pročitajte više