SAD će nakon razočaranja uzvratiti novim Dream Teamom? LeBron okuplja zvijezde

Foto: EPA

KOŠARKAŠI Sjedinjenih Američkih Država osvojili su razočaravajuće četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Amerikanci su nastupili bez najvećih zvijezda NBA lige, najjačeg košarkaškog natjecanja na svijetu, i kao takvi drugi put zaredom ostali bez medalje na Svjetskom prvenstvu.

No, drugačiji SAD mogli bismo gledati nagodinu na Olimpijskim igrama 2024. The Athletic tvrdi kako LeBron James (38) želi predvoditi SAD u Parizu te je već počeo okupljati najveća imena. James je razgovarao sa Stephom Curryjem, Kevinom Durantom, Anthonyjem Davisom, Jaysonom Tatumom i Draymondom Greenom, koji su spremni predstavljati svoju zemlju na OI-ju.

Uz njih, mogli bi nastupiti i Devin Booker, Damian Lillard, De'Aaron Fox i Kyrie Irving, a Athletic spekulira i s imenima poput Bama Adebaya i Desmonda Banea. Sjedinjene Države imale bi zvjezdanu, znatno jaču reprezentaciju no što je bila na Svjetskom prvenstvu, gdje je prvo mjesto osvojila Njemačka ispred Srbije i Kanade.

Athletic: Slabo izdanje na SP-u nije motiviralo LeBrona

Athletic ističe kako je James počeo dogovarati sastav prije no što je SAD ostao bez svjetske medalje te njegova motivacija nije proizašla iz slabog rezultata. James ima dva olimpijska zlata, no nije nastupio na Igrama od Londona 2012.

On i Durant vide Pariz kao zadnje natjecanje s reprezentacijom s obzirom na to da jedan ima 38, a drugi 34 godine. Curry, među ostalima, nikad nije nastupio na Olimpijskim igrama te bi premijeru mogao imati s 36 godina.

Nije još jasno tko će činiti američku reprezentaciju u Parizu, ali stručnjaci su uvjereni kako će biti više All-Star igrača u odnosu na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, gdje su SAD predvodili Anthony Edwards i Mikal Bridges.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. srpnja 2024. Očekuje se da će reprezentacija SAD-a imati pripreme i predsezonsku turneju po nekoliko zemalja prije no što stigne u glavni grad Francuske. Uzevši u obzir da bi nekolicina košarkaša mogla do lipnja igrati završnicu NBA-a, morali bi uložiti velik napor kako bi se dodatno pripremili za reprezentativni turnir. 

Pročitajte više