Šafarić: Ne možemo se na Poljudu vaditi iz krize

TRENER Varteksa Zlatko Dalić još se nije pomirio s načinom na koji su njegove trupe poražene na Šubićevcu, a pred vratima je već novo kolo i gostovanje na Poljudu.

"Sistem ali ni raspored nisu rezultirali lošom igrom Varteksa u Šibeniku, već se zbog niza odigranih susreta bez realizacije među igrače uvuklo određeno nezadovoljstvo pa i strah. Pokušat ćemo popraviti igru iako nas čeka serija teških utakmica a prva je već u subotu protiv Hajduka u Splitu gdje će debitirati mladi vratar Luka Bešenić." - obratio se Dalić sili medija na redovitom druženju.

Na klupi će, doznali smo, kao rezervni golman biti kadet Saša Dreven a osim Mađarića i Ivankovića u ekipi nema ni Prahića (odrađuje crveni karton), Šimića a niti Vladimira Vuka koji su ozlijeđeni. Papa i Melnjak također su na poštedi.

No, više od izostanaka klub potresaju nesređeni odnosi, a atmosfera se nakon poraza logično, teško može brzopotezni popraviti. Dobar rezultat u Splitu bio bi dobar početak, ali do njega će Varaždinci teško doći, čak i uz onako limitirani Hajduk viđen sinoć  na Maksimiru.

"Ako nešto štima u ovoj momčadi, onda je to svakako svlačionica. Među igračima unatrag par godina nema nikakvih trzavica. Međutim slijedom loših rezultata unatrag par kola upali smo u krizu na koju nismo naviknuli." - brani se kapetan Nikola Šafarić.

"Ekipa sada treba pokazati karakter da je i u rezultatski teškim trenucima dovoljno jaka izvući se iz krize u koju je sama upala. Znam da Hajduk nije susret u kojem se možemo vaditi, ali ja vjerujem u nas i stoga sam siguran da ćemo u subotu pokazati jedno sasvim drugo lice. Šibenik nam se više ne može ponoviti." - najavio je uoči puta za Split na koji Varteksovi kreću u petak popodne.

D.R.
Foto: NK Varteks

Pročitajte više