Sagadin dočekuje bivši klub: Moramo izdržati Zvezdin presing

IAKO su Zadrove šanse u plasman na Final Four NLB lige u najboljem slučaju tanke, Zmago Sagadin se za utakmicu protiv Crvene Zvezde priprema kao da se radi o derbiju stoljeća. Zadrani do kraja sezone još moraju ugostiti Crvenu Zvezdu i Vojvodinu, te odraditi gostovanje kod Union Olimpije, a osim što si ne smiju dopustiti poraz, također se nadaju kiksu Hemofarma (koji ima pobjedu više od Zadra i igra protiv Unioma i Splita kod kuće i Vojvodine u gostima) ili Cibone (koja ima dvije pobjede više i igra protiv Bosne i Heliosa u gostima, te Partizana kod kuće).

"Zvezina momčad predvođena jednim od najboljih europskih trenera Svetislavom Pešićem spoj je mladosti i iskustva koja je zasluženo na drugom mjestu tablice NLB lige. Igraju vrlo specifičnu, čvrstu košarku; protivnika lome 35 minuta da bi u završnici dobili utakmicu, što im često uspjeva", analizirao je trener Zadra na konferenciji za novinare na kojoj je najavio sutrašnju utakmicu. Idealna taktika u igri protiv Zvezde je, smatra Sagadin, čuvati loptu od njihovog presinga i spriječiti im kontra napade.

"Moramo igrati svoju igru, pažljivo organizirati napad i igrati dobro bez lopte, s preciznim blokovima. Možemo se s njima nositi u skoku, što bi moglo biti presudno", kaže Sagadin kojem na ruku ide i Zvezdino gostovanje u Valenciji, gdje su odigrali fizički vrlo zahtjevnu utakmicu i vratili se nakon minusa od 18 koševa. Takav napor morao je ostaviti traga na Zvezdašima, ali Sagadin se ne zanosi da će Zadru to previše olakšati.

"Zvezda u rotaciji ima deset do 12 igrača i mogu to izdržati. Ali imi ćemo rotirati barem deset igrača sad kad nam se vratio Boisa, a igrat će i Car pa bi trebali izdržati taj njihov visoki ritam", kaže Sagadin koji očekuje da će se Tornado napokon vratiti u dvoranu. "Vidim prema dekoracijama da se Tornado vraća pa će u Višnjiku sigurno biti bolji ambijent nego na prošlim utakmicama. Nadam se da ćemo pobijediti u sjajnom ozraćju".

Zvezdin centar Kikanović: Očekuje nas vrlo težak posao, no mi smo spremni

Centar Crvene Zvezde Elmedin Kikanović kratko se osvrnuo na utakmicu sa Zadrom, ali i na probleme s ozljedama koje muče njegovu momčad.

"Protiv Pamese smo izgubili, ali i pokazali dobru igru koja nas ohrabruje. Igrali smo odličnu obranu i znamo da se s takvom obranom možemo nositi sa svakim protivnikom. Nalazimo se na korak od Final foura. Očekuje nas vrlo težak posao, no dobro smo se pripremili za susret. Nadam se pobjedi", kaže Kikanović u izjavi za B92.

Centar Crvene Zvezde osvrnuo se i na problem s ozljedama koje muče srpsku momčad.

"Roberts je počeo trenirati, ali je zbog duge pauze upitan za ogled sa Zadrom. Bakić nije trenirao, Kovač ima problema s tetivom, a Dragićević s koljen. Nadam se da ćemo do susreta biti kompletni", zaključio je Kikanović.

P.V.
Foto: Jure Mišković / CROPIX

Pročitajte više