LIGA PRVAKA

ŠAHTAR - INTER 0:0 Inter promašio čuda i kiksao drugo kolo zaredom u Ligi prvaka

Foto: EPA-EFE

ŠAHTAR i Inter odigrali su 0:0 u drugom kolu Lige prvaka. Šahtar je fantastično ušao u natjecanje jer sada ima četiri boda nakon dvije utakmice protiv Reala i Intera, dok talijanski klub ima tek dva boda nakon večerašnjeg remija i u prvom kolu protiv Borussije Mönchengladbach.

Inter je bio puno bolji u Ukrajini, pogotovo u prvom poluvremenu, ali nedostatak sreće i sjajni golman Truban koštao ga je pobjede.

Prvi zicer imao je već u 16. minuti kada je Lukaku na čistu fizičku dominaciju prihvatio dugu loptu pored stopera domaćih, no Truban brani njegov udarac u situaciji 1 na 1. Lopta se opet odbila do Belgijanca koji pronalazi Barellu na rubu kaznenog prostora, a ovaj volejčinom iz prve pogađa prečku.

Pet minuta kasnije dobro je tukao Hakimi, a samo minutu nakon toga Lukaku je opet trebao pogoditi. U skoku nije najbolje pucao nakon ubačaja s lijeve strane, no unatoč tome lopta je otišla nekoliko centimetara pored desne stative.

U prvom poluvremenu vrijedi još izdvojiti jednu situaciju. Ponovno je tukao Lukaku, ovoga puta iz slobodnjaka u 42. minuti, lopta je išla točno pod prečku, ali Truban je fantastično obranio i poslao loptu od prečke u korner.

Lautaro promašio prazan gol

U drugom dijelu se nastavila dominacija gostiju, ali uz puno manje čistih prilika. Šahtar je igrao sa svim igračima iza lopte i čuvao nulu.

Najbolju priliku Inter je promašio u 54. minuti. Brozović je potegnuo s desne strane kaznenog prostora, Truban obranio, lopta se odbila točno na nogu Lautara Martineza koji je trebao samo pospremiti loptu u praznu mrežu, ali je lopta otišla pored stative.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti još situaciju iz 77. minute kada su Talijani tražili penal zbog duela na Lukakuu u šesnaestercu, no ništa od toga. Nije se oglasio ni VAR.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više