LIGA PRVAKA

Šahtar se spasio u ludoj utakmici, Ajax razbio Grke

Foto: EPA-EFE

HOFFENHEIM je u debitantskom nastupu u Ligi prvaka u 1. kolu skupine F dvaput vodio u Harkivu, ali se Šahtar izvukao i šest minuta prije kraja izjednačio na 2:2.

Njemački klub, koji je Ligu prvaka izborio kao trećeplasirana momčad Bundeslige, poveo je već u 6. minuti kad je Bittencourt sjajno proigrao Grilittscha, a ovaj rutinski zabio za vodstvo.

Ono je trajalo 21 minutu. Nakon što je nekoliko trenutaka ranije Szalai promašio mrtvu šansu za goste, sjajni Ismaily je povukao kontru, majstorski se riješio jednog braniča i onda vanjskim felšom pogodio za izjednačenje.

U rijetko viđenoj otvorenoj utakmici u Ligi prvaka šanse su se redale pred oba gola, a u 37. minuti je Bittencourt potpuno sam natrčao na ubačaj, ali je s vrha peterca glavom pucao ravno u Pjatova.

Ipak, gosti su bolju igru konkretizirali u 38. minuti kad je Kramarić ubacio iz kornera, Pjatov zaplivao, a Nordtveit glavom pospremio loptu u mrežu za 1:2.

Hoffenheim je nastavak otvorio s tri jako dobre situacije. Pjatov je u 52. minuti jedva obranio Kramarićev udarac s 20-ak metara, a u sljedećem napadu hrvatski reprezentativac je iz slobodnjaka pucao preko gola. Reviju promašaja gostiju zaključio je Szalai u 55. minuti kad je odlično proigravanje Bittencourta zapucao u blok.

Kako je poluvrijeme odmicalo, tempo je polako padao, sve do lude završnice u kojoj je pao još jedan gol, a mogla su dva ili tri. U 76. minuti Maycon je ušao u igru i pet minuta kasnije sjajnim udarcem s 20 metara pogodio sam kut za 2:2. Taj gol dao je krila domaćinima, koji su potpuno stisnuli Nijemce u zadnjih deset minuta, ali Maycon i Taison nisu iskoristili tri-četiri sjajne situacije za potpuni preokret.

U drugoj utakmici koja se igrala od 18:55 Ajax nije imao nikakvih problema protiv grčkog AEK-a. Nizozemci su slavili 3:0, a junak je bio Nicolas Tagliafico koji je zabio prvi i posljednji gol za domaćine.

U strijelce se upisao i Donny van de Beek, a koliko je AEK loše odigrao dovoljno govori činjenica da su imali samo četiri udarca na gol od kojih nijedan u okvir.

Pročitajte više