HNL

Samir Toplak: Želimo iskoristiti umor igrača Hajduka

Foto: Screenshot

NOGOMETAŠI Hajduka nakon ispadanja iz Europske lige od Galatasaraya na domaćem terenu dočekuju Varaždin u šestom kolu Prve HNL.

Momčad Harija Vukasa će prvi put ove sezone nastupiti pred vlastitim navijačima na Poljudu nakon što je Hrvatski nogometni savez (HNS) od prošlog kola dopustio navijače na tribinama u smanjenom kapacitetu (jedna trećina stadiona).

Varaždin i Hajduk imaju sedam bodova na ljestvici, ali Splićani uz utakmicu manje.

Tijek emisije Hajduk Digital:

Samir Toplak, trener Varaždina: "Ovo je nova utakmica. Rekao sam igračima da moraju biti majstori, dva puta zaredom pobijediti Hajduk na Poljudu. Idemo probati biti majstori. Želimo iskoristiti umor koji će se sigurno osjetiti na igračima Hajduka nakon utakmice u Istanbulu, iako sam na tu kartu igrao i protiv Osijeka pa sam se opekao. Ja se nadam da su igrači svjesni da moraju biti bez straha, kompaktni i dobro se braniti. Hajduk će napasti od prve minute kako bi što prije zabio pogodak pred svojim navijačima."

Sastav Varaždina (4-3-3): Zelenika, Urata - Pellumbi - Stolnik - Memija, Đurasek - Senić - Posavec, Drođdek - Petković - Delić.

Samir Toplak, trener Varaždina: "Htio sam dobiti hitrinu. Da ušprintavamo u prazan prostor kada Hajduk ostane visoko. Mi moramo prisiliti Hajduk da se vraća na svoju polovicu i brani u određenom dijelu utakmice."

"Hajduk je igrao jako dobro protiv Galatasaraya. Stabilizirao se u sustavu, konačno nema puno lutanja, igrači igraju svoje pozicije izuzev Jakoliša. Vidi se sve na igri. Hariju treba samo malo vremena da uglanca neke detalje."

"Hajduk će biti umoran koliko ćemo ga mi prisiliti. Da je Hajduk prošao dalje u Europi, vjerojatno bi puno mijenjao, ali ovako je utakmica u prvenstvu jako važna za Hajduk."

Toni Golem, član stručnog stožera Hajduka: "Dovoljno smo se odmorili. Putovali smo iz Istanbula odmah nakon utakmice. Već smo od petka trenirali, ali više smo radili na taktici nego na ičemu drugome. Igrači su pokazali protiv Galatasaraya da mogu parirati puno skupljem i jačem protivniku. Kada si nogometaš Hajduka, za nijednu utakmicu ti ne treba prevelika motivacija."

Sastav Hajduka (4-2-3-1): Posavec, Čolina - Dimitrov - Vušković - Jakoliš, Jradi - Jurić, Jairo - Caktaš - Gyurcso, Diamantakos.

Toni Golem, član stručnog stožera Hajduka: "Odlaskom Ismajlija smo ostali na tri stopera. Mujakić je ozlijedio gležanj protiv Galatasaraya. Nije ništa ozbiljno, ali igrat će Dimitrov danas. Igrači su se odmorili koliko su se odmorili, kalkulacija nema jer ih ne smije biti."

"Napokon se vraća publika i znamo koliko nam znači publika na domaćem terenu. Jedino kiša kvari raspoloženje. Nadamo se da ćemo Varaždin otvoriti na kontre i da nam se neće dogoditi ono što se dogodilo prošle sezone kada je Varaždin zabio tri gola iz tri kontre."

"Nadam se da će utakmica biti ofenzivnija s naše strane nego njihove. Ako otvorimo s golom, sve će biti puno lakše. Znamo da je bilo prošli put na poluvremenu bilo 3:0 za Varaždin pa onda 3:2. Mi moramo danas izgledati puno bolje bez lopte nego što je momčad tada izgledala."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više