TRANSFERI

Sammirov agent: "Blizu smo dogovora o povratku u HNL"

Foto: EPA

PRIJE tjedan dana Andy Bara je za Index potvrdio da bi Sammir uskoro opet mogao zaigrati u HNL-u.

Brazilski nogometaš s hrvatskom putovnicom te bivši igrač Dinama i nekadašnji hrvatski reprezentativac prije dva tjedna je raskinuo ugovor s brazilskim drugoligašem Sportom iz Recifea. Sammir se tri puta vraćao u Dinamo, a ovaj put želi ga Lokomotiva, koja u posljednje vrijeme vodi odvojenu politiku od Maksimira.

Baru smo kontaktirali i danas, da provjerimo u kojem je statusu eventualni transfer u Lokomotivu.

"Nemam vam ništa više reći od prošlog puta osim da je dogovor s Lokomotivom o transferu Sammira daleko bliži nego prije tjedan dana", kratko nam je kazao Bara, Sammirov agent.

>> Sammir na korak do povratka u HNL: "Došao bi u Zagreb igrati za gušt"

Sammir je u Sport Recife došao 14. siječnja, a u travnju mu je ugovor produljen do 31. prosinca. Za Sport je nastupio u 12 utakmica, zabivši jedan gol. U posljednje dvije utakmice odigrao je po 45 minuta. Bara nam je prošli put rekao da Sammir obožava Zagreb i Hrvatsku te da ima luksuz vratiti se i igrati nogomet za gušt u HNL-u.

"Lokomotiva je zainteresirana, to je očekivano. Sammir voli Zagreb i Hrvatsku, poznaje naš nogomet. Dovoljno je zaradio u karijeri da si može priuštiti luksuz igranja iz gušta. Ima i druge jake ponude iz drugih zemalja, poglavito arapskih, a najkonkretnije iz Dubaija. Ja i Lokomotiva ćemo pokušati sve da ga dovedemo. Oni ga žele, on voli Zagreb. Neke šanse postoje", rekao nam je Bara prije tjedan dana.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više