SAMO ZA ODRASLE Messi i Ronaldo se ovako pripremaju za El Clasico

Foto: Instagram, Twitter

REAL - BARCELONA u nedjelju od 20.45 u 33. kolu La Lige, "finale" španjolskog prvenstva. Pripreme za ključni El Clasico zahuktavaju se na terenu i izvan njega.

Aktualni prvak Barcelona gostuje kod lidera i najvećeg rivala koji pet kola prije kraja ima lijepu prednost, ne samo domaćeg terena u velikom derbiju: tri boda više i utakmicu manje. Psihološki primat stekao je dramatičnom pobjedom nad Bayernom za prolazak u polufinale LP-a, dok je Barcelona dan ranije ispala od Juventusa.
 
Pobjedom bi Real uzeo naslov mrskom neprijatelju, dok bi slavlje Barcelone na najtežem gostovanju prvenstvo učinilo mrtvom trkom dvaju najboljih klubova. Katalonija očekuje upravo takav rasplet nakon niza razočaranja igrama i rezultatima Barcelone ove sezone koja su kulminirala ispadanjem iz Lige prvaka.
 
I dok grad i regija vriju ultimativno tražeći pobjedu tamo gdje ju je najteže izboriti, jedan zajebant odlučio je stati na loptu i pokazati da je sve to samo igra.
Ulični umjetnik sa pseudonimom Tvboy, nasred Barcelone, na Katalonskom trgu, na kiosku je nacrtao Lionela Messija i Cristiana Ronalda, najveće zvijezde najvećih rivala, ali ne u žaru borbe, nego kako zagrljeni i obučeni u nepomirljive dresove, uživaju u vatrenom poljupcu.
 
Očito inspiriran Banksyjem, najpoznatijim subverzivcem i satiričarem uličnih grafita, odnosno njegovim djelom "Murjaci se ljube" (Kissing Coppers) u Brightonu, Tvboy je prikazao dvojicu najboljih i najpoznatijih nogometaša svijeta kako loptu i rivalitet ostavljaju po strani da bi razmijenili nježnosti i tjelesne tekućine.
 
Tajming za ovakvo djelo nije mogao biti bolji, a crtež, kao i sva prava street art djela nastao pod okriljem mraka, već idućeg jutra očekivano je postao veliki hit te izaziva oduševljenje i kontroverze:

Pročitajte više