Sanader želi stvoriti europski Hajduk

ŠPEKULIRA se kako premijer Ivo Sanader želi stvoriti moćan Hajduk, te kako je bliskim suradnicima naredio neka "srede situaciju", piše Večernji list dodajući kako je Sanader veliki Hajdukov navijač, no to prikriva koliko može: ne pojavi se na "Biloj noći", niti na derbiju na Poljudu, ali zato redovito posjećuje "hajdučka zbivanja" u Zagrebu.

Poznato je kako je predsjednik Hajduka Branko Grgić u dobrim odnosima sa Sanaderom još od sredine 90-tih, a Večernji piše kako Grgić ima "otvorenu liniju s Markovim trgom". Zato se pretpostavlja da će na Skupštini Hajduka, koja će vjerojatno biti ovog ljeta, Branko Grgić biti ponovno izabran za predsjednika kluba.

Prema nekim informacijama Sanader u klub želi vratiti i Ivicu Šurjaka, koji je također u dobrim odnosima s premijerom, a prema nekim izvorima Večernjeg lista Sanader i Šurjak o Šurjakovom povratku u Hajduk već su razgovarali.

No, vrati li se Šurjak pitanje je hoće li u Hajduku biti mjesta za Igora Štimca, a tada će se i Grgić morati pomiriti sa Šurjakom jer se niti njih dvojica nisu razišli u dobrim odnosima.

Kako će se razriješiti situacija oko jačanja Hajduka, kao i odnosa snaga u njegovom vodstvu, saznat će se tijekom ljeta.

No, neosporno je da Hajduk sa Sanaderom može biti samo još jači, a kako je i Grgiću i Štimcu i Šurjaku u interesu jaki i europski Hajduk, ne bi čudilo kada bi sva trojica zajedno vladala Poljudom.

Pročitajte više