Atletika

Sandra Perković osvojila Hanžek. Hrvatska upoznala senzaciju iz Knina

Foto: Pixsell

U 18 sati na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost otvoren je 70. Hanžekovićev memorijal Continental Tour Gold Zagreb 2020.

Hanžekovićev memorijal svoje 70. izdanje dočekuje pod sloganom Serbus Hanžek moj, a po prvi put u prestižnoj Continental Tour Gold kategoriji svjetske atletike.

Sukladno tome, na ovogodišnjem mitingu nastupit će i najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković te naša najbolja visašica Ana Šimić uz najveće zvijezde svjetske atletike.

Natjecanje u visu za žene počinje u 19:25, dok će diskašice na bacalište u 20:05. Memorijalna utrka Boris Hanžeković na 110 metara s preponama na rasporedu je u 20:15.

TIJEK NATJECANJA:

- Za natjecanje je prodano 700 ulaznica, a među gledateljima se poštuje socijalna distanca.

- Na stadionu Mladosti traje predstavljanje najvećih zvijezda, Julije Levčenko, Amela Tuke, Michaela Rodgersa, Sandre Perković, a kao zvijezda je najavljena i Sara Kolak čija disciplina danas nije na rasporedu.

- Natjecanje je i službeno otvoreno od strane gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i Ane Hanžeković.

- Počelo je prvo jako natjecanje dana u muškom bacanju diska. Nakon prve serije vodi Šveđanin Daniel Stahl, bacač s najboljim rezultatom ove sezone.

- U drugoj seriji Stahl je bacio novi rekord mitinga, disk je letio do 66.87 metara. To je za 70 centimetara više od rekorda iz 2018. godine.

- U skoku u dalj je pobijedio hrvatski atletičar Marko Čeko s rezultatom 7.92 metra, čak 21 centimetar više od drugoplasiranog srpskog atletičara Lazara Anića.

- Litavac Andrius Gudžius u stopu prati Šveđanina Stahla u bacanju diska. U četvrtoj seriji bacio je 67.75 metara i drži drugo mjesto.

- Bojana Bjeljac je pobijedila u natjecanju na 3000 metara. Ona je trčala najbolji rezultat sezone koji iznosi 09:20.84.

- Uskoro počinje natjecanje u ženskom skoku u vis. Upravo je završeno predstavljanje djevojaka, a najveći pljesak zaradila je Australka hrvatskih korijena Nicola McDermott.

- Na 400 metara u konkurenciji muškaraca je pobijedio Slovenac Luka Janežič koji je u posljednjih 50 metara dugim korakom prestigao Britanca Rabaha Yousifa.

- Kraju je privedeno i natjecanje u muškom bacanju diska. Unatoč 68.22 metra koliko je bacio u petoj seriji, Litavac Gudžius je završio kao drugoplasirani iza Šveđanina Stahla koji je oborio rekord mitinga.

- Zahuktava se natjecanje u većini disciplina. U tijeku je predstavljanje sedam djevojaka koje će nastupiti u skoku u dalj. Među njima je i hrvatska predstavnica Paola Borović.

- U muškoj utrci na 1500 metara uvjerljivo je slavio Australac Stewart McSwayn ispred sunarodnjaka Ramsdena i Gregsona.

- Julija Levčenko je iz prvog pokušaja preskočila 184 cenitmetra. U natjecanju su ostale još četiri natjecateljice. Sljedeća visina je 187 centimetara.

- U natjecanju atletičarki na 100 metara s preponama pobijedila je Amerikanka Payton Chadwick s rezultatom 13.01.

- Krenulo je i natjecanje u ženskom skoku u dalj. Sandra Perković je u prvoj seriji dobacila do 63.20 metara i trenutno je vodeća.

- U memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama slavio je Francuz Wilhem Belocian. U uzbudljivoj utrci bio je dvije stotinke brži od Amerikanca Freddieja Crittendena.

- U drugoj seriji Sandra Perković je bila još bolja nego u prvoj. Bacila je 64.67 metara i vodi s više od šest metara prednosti nad prvom pratiljom.

- Viđeno je iznenađenje u utrci na 800 metara. Britanac Daniel Rowden je pobijedio s jednom stotinkom slabijim vremenom od rekorda mitinga, dok je svjetski doprvak Amel Tuka završio kao pretposljednji nakon jako loše odrađenog prvog kruga.

- U utrci atletičarki na 100 metara je u foto-finišu slavila Amerikanka Kayla White sa stotinkom prednosti ispred Kubanke Arialis Josefa Gandulle.

- Sandra Perković je slavila, njen najbolji hitac bio je onaj iz druge serije kada je bacila 64.76 metara. Drugoplasirana je bila druga hrvatska predstavnica Marija Tolj.

- Amerikanac Michael Rodgers četvrti je put slavio na Hanžeku s rezultatom 10.17. Drugoplasirani je bio atletičar iz Obale Bjelokosti Arthur Cisse.

- U dvije tehničke discipline kod atletičarki, skoku u vis i skoku u dalj, uvjerljivo su slavile Ukrajinka Julija Levčenko i Šveđanka Khaddi Sagnia.

Pročitajte više