Sandra Perković pobijedila na Hanžeku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SANDRA PERKOVIĆ pobjednica je u disciplini bacanja diska na ovogodišnjem memorijalu Boris Hanžeković u Zagrebu. Pobijedila je hicem koji je letio 67.71 metar, što je njen najbolji rezultat ove sezone. Perković ga je bacila u drugoj seriji. Na drugom mjestu ostavila je Talijanku Daisy Osakue, kojoj je najbolji rezultat na Hanžeku bio 63.68 metara.

Još jedna hrvatska predstavnica, Marija Tolj, završila je na trećem mjestu s hicem od 63.39 metara. Za Tolj je to bio najbolji rezultat sezone. Perković je tako potvrdila odličnu formu u završnici sezone jer je prije osam dana u kineskom Xiamenu ostvarila samo 39 centimetara slabiji rezultat. Dobra je to najava i finala "Dijamantne lige" u Eugeneu koja ju očekuje sljedećeg vikenda.

Svjetski rekord Kenijke

Pobjednik memorijalne utrke "Boris Hanžeković" na 110 metara s preponama je aktualni olimpijski pobjednik i svjetski doprvak, Jamajčanin Hansle Parchment s odličnim rezultatom od 13.13 sekundi. Dvije stotinke zaostao je drugi, Amerikanac Daniel Roberts, dok je treće mjesto zauzeo Francuz Wilhelm Belocian s 13.30.

Uz svjetski rekord Kenijke Beatrice Chepkoech, koja je postavila novi svjetski rekord na 2000 metara sa zaprekama s vremenom 5:47.42 - čime je za više od pet sekundi srušila rekord Njemice Gese-Felicitas Krause koja je prije četiri godine trčala 5:52.80 - postavljena su i tri nova rekorda mitinga.

Nekoliko rekorda mitinga

Olimpijska pobjednica i svjetska doprvakinja na 100 metara s preponama Portorikanka Jasmine Camacho-Quinn je slavila s vremenom 12.47 sekundi, što je 13 stotinki brže od dosadašnjeg rekorda mitinga koji je 24 godine držala Olga Šišigina.

U utrci na 3000 metara za atletičare Dominic Lokinyomo Lobalu iz Južnog Sudana slavio je s vremenom 7:33.95, čime je sa 1.11 sekundi popravio 10 godina star rekord mitinga, a u toj je utrci Dino Bošnjak sa 7:48.50 završio 13., ali i postavio hrvatski rekord.

Španjolka Esther Guerrero postavila je novi rekord mitinga na 1500 metara s vremenom 4:02.88 svladavši dosadašnju rekorderku Australku Linden Hall koja je prošle godine trčala 47 stotinki sporije. Odličan je rezultat od 9.94 trčao i Kenijac Ferdinand Omanyala, pobjednik na 100 metara.

Pročitajte više