HRVATI U NBA

NBA donijela novu važnu odluku. Što će biti s Hrvatima?

Foto: Getty Images

U NBA ligi i dalje se ne zna hoće li se ova sezona privesti kraju tijekom ljeta, pa time i pomaknuti početak nove sezone za Božić, ili će jednostavno otkazati ostatak ove sezone pa novu, bude li uvjeta za to, započeti u predviđenim terminima.

No izvjesno je da prije lipnja neće biti NBA košarke, pa su klubovi dopustili svojim igračima da se vrate svojim domovima, odnosno da ne moraju više biti u gradu u kojem su zaposleni. Tako se i naši igrači mogu vratiti u Hrvatsku.

"Čuo sam se s Darijem Šarićem, rekao mi je da su dobili dopuštenje za povratak kući, ali još razmišlja, nije još odlučio hoće li prihvatiti tu opciju", rekao nam je Veljko Mršić, izbornik košarkaške reprezentacije, koja po svemu sudeći neće dobiti priliku da se bori za plasman na Olimpijske igre jer će kvalifikacijski turniri najvjerojatnije biti otkazani.

U NBA ligi iz dana u dan je sve više slučajeva zaraženih igrača i djelatnika klubova, a sve je krenulo s centrom Utah Jazza Rudyjem Gobertom, suigračem Bojana Bogdanovića. Ipak, on je na sigurnom.

"Prema posljednjem što znam, od prije 5-6 dana, on je negativan", rekao je Mršić, koji zasad ipak nema informaciju što su ostali naši igrači odlučili, hoće li se vratiti u Hrvatsku ili ipak čekati u SAD-u da se situacija s koronavirusom smiri jer ionako putovanja samo povećavaju mogućnost zaraze.

Pročitajte više