ŠARIĆ UBACIO DESET POENA Philadephia prekinula crni niz u New Yorku

Foto: Getty Images / Guliver Image

KOŠARKAŠI Philadelphia 76ersa pobijedili su u Madison Square Gardene New York Knickse s 105:98 prekinuvši niz od pet uzastopnih poraza. Dario Šarić je za 34 minute ubacio 10 poena za pobjedničku momčad.
 
Nakon pet uzastopnih poraza Sixersi su napokon pronašli žrtvu. Pred 19.812 gledatelja pobijedili su Knickse u svom prvom nastupu na Božić u posljednjih 16 godina. Bila je to ujedno i prva pobjeda Philadelphije u Madison Square Gardenu nakon sedam uzastopnih poraza.
 

 
Goste su do pobjede vukla dva igrač za koje se do posljednjih trenutaka uopće nije znalo hoće li nastupiti. Joel Embiid ima problema s leđima i uopće ne trenira, dok JJ Redick ima problema sa stražnjom ložom. Odluka o njihovom nastupu donesena je tek nakon zagrijavanja.
 
Na koncu Embiid je zabio 25 koševa uz 16 skokova, dok je Redick ubacio 24 koša.
 
"Obojica ne treniraju i nismo znali hoće li nastupiti," kazao je trener Sixersa Brett Brown. T.J. McConnell je dodao 15 koševa i pet skokova, dok je hrvatski košarkaš Dario Šarić za 34 minute zabio 10 koševa uz slab šut iz igre (4-15) pri čemu je promašio svih šest pokušaja za tri poena. Imao je i po tri skoka i asistencije.
 
Kod Knicksa, kojima je ovo bio drugi uzastopni poraz i treći u zadnja četiri ogleda, najefikasniji su bili Enes Kanter s 31 košem i 22 skoka,  Kristaps Porzingis s 22 koša i sedam skokova, te Courtney Lee s 20 koševa.

 

Pročitajte više