EUROPA LIGA

Sarri: Hazard je jedan od najboljih, ali je ponekad problem na treningu

Foto: EPA

CHELSEA večeras od 21 sat u Bakuu igra englesko finale Europa lige protiv Arsenala. Trener Bluesa Maurizio Sarri ima priliku osvojiti prvi trofej u trenerskoj karijeri, a velike nade polaže u uvjerljivo najboljeg igrača momčadi Edena Hazarda, za kojeg kaže da je toliko bolji od drugih u ekipi da je nekad nezainteresiran na treninzima, što ponekad predstavlja problem.

"Zadovoljstvo je imati Hazarda tijekom utakmice, ali ponekad je za vrijeme treninga problem jer je veoma talentiran i bude mu dosadno na treningu jer mu je sve prelako. Trenutačno, Eden je jedan od najvažnijih igrača u Europi i svijetu. Mislim da može još više napredovati i mora pokušati postati najbolji", poručio mu je talijanski strateg.

S druge strane, Hazard ima još godinu dana ugovora s Chelseajem i sve su češće informacije kako će od ljeta postati igrač Reala. 

"Ja sam 'plav' i nikada ne bih otišao u neki drugi klub iz Premiershipa. Mogao sam potpisati za Manchester United, City ili Tottenham, ali mislim da sam na kraju donio najbolju odluku. Vidjet ćemo gdje ću biti sljedeće sezone. Moja dva brata su promijenila klubove, tko zna što će biti sa mnom", rekao je Hazard, koji bi večeras protiv Arsenala mogao odigrati svoju posljednju utakmicu za klub sa Stamford Bridgea.

On je član Chelseaja od 2012. godine, a do danas je u 351 utakmici zabio 108 golova i upisao 91 asistenciju. Osvojio je dva naslova engleskog prvaka 2015. i 2017, po jedan FA kup 2018. i Liga kup 2015, kao i Europa ligu 2013. godine. 

Pročitajte više