TALIJANSKI KUP

Sarri: M*da mi se okrenu kad to čujem

Foto: EPA

JUVENTUS i Napoli večeras igraju finale talijanskog kupa od 21 sat na rimskom Olimpicu. Za torinski klub to je 20. nastup u finalu (13 puta su pobjeđivali), Napoli je na deset (pet puta su slavili) i to će biti poseban susret za Juventusovog trenera Maurizija Sarrija koji je od 2015. do 2018. vodio klub iz Napulja.

Sarrija u Italiji često podbadaju da u svojoj zemlji nije osvojio nijedan bitan trofej - 61-godišnjak je prošle sezone vodio Chelsea te osvojio Europa ligu, a prije toga mogao se pohvaliti promocijama iz nižih liga u više.

Na presici uoči finala pitanje o manjku trofeja natjeralo mu je bijes.

"Muda mi se okrenu kad čujem to da nisam osvojio trofej u Italiji jer sam izborio osam promocija. Izgleda da je to mala stvar u odnosu na Scudetto i Ligu prvaka, ali to nije lako. Uvijek postoji motiv za osvajanje važnih trofeja i želja za osvajanjem kupa je isto tako velika. Koncentriran sam na nas, ne zanima me Napoli. Sretan sam što smo u finalu."

VIDEO: Maurizio Sarri pred novinarima

 

Smatra da utakmica neće biti laka zbog fizičkog aspekta.

"Nalazimo se u specifičnoj situaciji i utakmice mogu biti jako teške. Isto vrijedi i za mentalni i taktički aspekt. Sve ovo je dio nenormalnog perioda. Gledao sam Napoli koji je pokušavao visoko podići Inter i onda su samo čekali. Je li to bio taktički izbor ili zbog fizičke situacije, ne znam, ali Napoli je protivnik koji je jako dobro igrao u zadnje vrijeme. Neće biti lako."

Utakmica se igra na rimskom Olimpicu.

Juventus je rekorder po broju osvojenih kupova (13, posljednji 2018.), a Napoli je posljednji put uzeo pehar 2014.

VIDEO: Pripreme Juventusa za finale

 

Pročitajte više