LIGE PETICE

Sarri: Zove me Italija

Foto: EPA-EFE

VEĆ tjednima talijanski i engleski mediji pišu kako će Maurizio Sarri, nakon samo jedne sezone provedene u londonskom Chelseaju, postati novi trener Juventusa.

Podsjetimo, Stara dama se zahvalila Massimilianu Allegriju na kraju ove sezone i sada traže novog čovjeka koji će ih povesti u toliko željeni pohod na Ligu prvaka. Sarri je najveći favorit za tu poziciju jer se čelnicima kluba sviđa njegova nogometna filozofija i napadački stil igre koji se temelji na posjedu lopte.

Sarrijeva prva sezona u Chelseaju bila je puna uspona i padova. Dobro je krenuo pa zatim upao u veliku krizu rezultata koji su ga gotovo koštali otkaza. Na kraju je unatoč svim problemima uspio osvojiti Europa ligu, u Premiershipu je završio na dobrom trećem mjestu, a igrao je i finale Carabao kupa. 

Iskusni Sarri u intervjuu za Vanity Fair priznao je kako mu nedostaje Italija i da je zov povratka vrlo jak te tako nagovijestio da bi se njegovo preuzimanje Juventusa uskoro moglo dogoditi.

"Za nas Talijane, zov doma je uvijek jak. Osjećam da nešto nedostaje. Razmišljam o prijateljima i roditeljima u Italiji koje rijetko vidim. Ali u mojim godinama, donosim samo profesionalne odluke. Znam da neću moći raditi još 20 godina. Težak je posao trenirati", rekao je 60-godišnjak koji do prošle sezone nikada u karijeri nije bio u klubu izvan Italije.

"Oni znaju kakvu ljubav osjećam prema njima"

Nadodao je da se njegov odnos s Napolijem (klub koji je trenirao prije Chelseaja) i ljudima tamo neće promijeniti čak i ako preuzme Juventus. Njegov igrač Jorginho jučer je kazao kako bi njihovi navijači Sarrijevo preuzimanje Juventusa mogli vidjeti kao izdaju.

"Oni znaju kakvu ljubav osjećam prema njima. Prošle godine sam odlučio otići iz Italije i nisam trenirao neku drugu ekipu Serie A. Odnos s Napolijem se neće promijeniti. Odanost je kada dajete 110% mjestu u kojem se nalazite", kaže Sarri koji je od 2015. - 2018. vodio Napoli.

 

Pročitajte više