hrvatski nogometaši

Sarri zvijezdi pronašao novu poziciju - Mandžukićevu

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOLAZAK Maurizija Sarrija na klupu Juventusa donio je sve glasnije špekulacije da je vrijeme bivšeg hrvatskog reprezentativca u Torinu došlo kraju.

Otkako je Sarri stigao na čelo struke Stare dame, talijanski mediji tjeraju Mandžukića. Stil igre koji gaji bivši trener Napolija i Chelseaja nikako ne odgovara Mandžukiću, a posljednjih tjedana čitamo kako je Juventus pokazao želju da se riješi Mandžukića za kojeg je najveći interes pokazala Borussia iz Dortmunda, iako je i Everton navodno pokazao interes za dovođenje čovjeka koji je Englesku izbacio u polufinalu SP-a u Rusiji prošlog ljeta.

Juve se lani prošetao talijanskim prvenstvom, ali je podbacio u Ligi prvaka, što je bio primarni cilj Stare dame. Momčad koja je za više od 100 milijuna eura dovela Cristiana Ronalda očekivala je puno više od četvrtfinala u elitnom natjecanju. Ajax je ipak bio bolji, a poraz od Kopljanika označio je početak kraja Massimiliana Allegrija, kojem je Mandžukić bio jedan od omiljenih igrača.

Sarri je odlučio krenuti u potpunu rekonstrukciju Juventusa, a u svojim planovima ne vidi Hrvata. Posljednji potez talijanskog trenera to jasno pokazuje.

Naime, Sarri i Juve sinoć su službeno objavili kako će Argentinca Paola Dybalu od sada koristiti na poziciji špice, a ne na krilu, što znači da će Mandžukić dobiti novu konkurenciju, a to bi moglo značiti i znak da je došlo vrijeme za rastanak.

Tako nešto se uklapa u Sarrijevu filozofiju nogometa. Iskusni Talijan preferira tehnički potkovanije napadače koji mogu sudjelovati u gradnji igre s krilima i veznjacima, dok su Mandžukiću glavne snage skok-igra i pritisak na loptu. 

Dybala će tako, prema svemu sudeći, ove sezone igrati kao lažna devetka, što daje puno napadačkih opcija Sarriju, kao što je mijenjanje mjesta s Cristianom Ronaldom koji će također puno vremena provesti na mjestu isturenog napadača.

No otkako je stigao u Juve prije četiri godine, novinari su Mandžukića podcjenjivali, tvrdili su da nije kapacitet za Juve i tjerali su ga iz momčadi. Mandžo je šutio, trpio i trpao. Beskompromisnim stilom igre postao je miljenik navijača, idol tribina i povremeni kapetan.

Mandžukića nikad nije mudro otpisivati. Čak ni sad.

Pročitajte više