Saudijci u opasnosti od nove "petarde"

Foto: Peter Powell/EPA

Susretom u 17 sati iz Rostova na Donu može se riješiti situacija u skupini A. Urugvaj ima priliku slavljem protiv Saudijske Arabije izboriti drugi krug i povući domaćina Rusija sa sobom.

Urugvaj je jedvice prešao prvu prepreku. Kasnim golom Gimeneza uzeli su sva tri boda protiv oslabljenom Egipta i pozicionirali se prema drugom krugu. Za to će morati slaviti protiv Saudijske Arabije, najslabije reprezentacije na prvenstvu ako je suditi prema prikazanom. Cavani, Suarez i društvo nisu bili rasploženi protiv Egipta, no danas bi mogli proraditi. Pogotovo jer Suarez 100. put istrčava u nacionalnom dresu. A ukoliko je suditi prema njegovim suigračima, nisu nimalo zabrinuti promašajima svojeg najboljeg igrača: "Vratit će se Luis još jači, a srećom imamo ekipu punu dobrih igrača koji mogu uskočiti, poput Gimeneza", riječi su Guillerma Varele.

Saudijci su imali malih problema sa slijetanjem aviona u Rostov. Prema riječima službenih osoba ptica je uletjela u jedan od motora pritom ga zapalivši. No, sve je prošlo u najboljem redu i očekuje ih drugi nastup, protiv još jačeg protivnika nego što je Rusija. Imaju povijest loših prvih utakmica na velikim natjecanjima, sjetimo se samo poniženja iz Sappora i poraza od 8-0 protiv Njemačke. No, druga i treća utakmica uglavnom su bile bolje i na tome grade optimizam, svjesni kako je njihova šans aza prolazak malena, ali dojam još mogu popraviti.

Potencijalne postave:

Urugvaj (4-4-2): Muslera; Caceres, Godin, Gimenez, Varela; Arrascaeta, Vecino, Betancur, Nandez; Cavani, Suarez

Saudijska Arabija (4-1-4-1): Al-Mayoof; Al-Burayk, Hawsawi, Hawaswi, Shahrani; Otayf; Shehri, Jassam, Faraj, Dawsari; Sahlawi

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više