Savo Milošević: Dobili smo jednog od najtežih protivnika u baražu

Foto: EPA

IZBORNIK nogometne reprezentacije BiH Savo Milošević ocijenio je da Ukrajina predstavlja jednoga od najtežih protivnika u polufinalu doigravanja za plasman na Euro sljedeće godine, pri čemu je dobrom viješću nazvao to što bi u slučaju pobjede nad Ukrajinom momčad BiH bila domaćin i u finalu.

Današnje izvlačenje u Nyonu spojilo je BiH i Ukrajinu, a pobjednik će u finalu prolaz na Euro 2024. u Njemačkoj tražiti protiv boljeg iz susreta Islanda i Izraela. "To će biti sigurno jako težak meč jer svi znamo kvalitete Ukrajine. Mogla se vrlo lako kvalificirati i kroz skupinu", rekao je Milošević.

Iako je domaće utakmice bila prisiljena igrati na neutralnom terenu, Ukrajina je do posljednjeg kola kvalifikacija bila u igri za izravan plasman na završni turnir. U posljednjem dvoboju, odigranom u njemačkom gradu Leverkusenu, Ukrajina je odigrala 0:0 protiv Italije, što je aktualnim europskim prvacima donijelo plasman na Euro zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima. 

"Teško je igrati na jednu utakmicu"

Protiv Ukrajine će nogometna vrsta koju Milošević vodi igrati na svome terenu, a ždrijebom je odlučeno da će BiH biti domaćin i u slučaju da se plasira u finale. "Na jednu utakmicu je jako teško igrati, teško psihološki i fizički, i tu nema nekih velikih favorita", rekao je Milošević.

Predsjednik Nogometnoga saveza BiH Vico Zeljković izrazio je optimizam rekavši kako reprezentacija ima četiri mjeseca da se pripremi za susrete doigravanja i plasman na Euro.  BiH je u skupini J završila na petom mjestu ostvarivši najlošiji rezultat u svojoj povijesti.

U posljednja tri nastupa reprezentacija je doživjela tri poraza (Portugal, Luksemburg, Slovačka) uz gol-razliku 2-11. Bosanskohercegovački nogometaši su bili svjesni da će imati još jednu priliku za plasman na Euro 2024., kroz doigravanje, što su osigurali kao pobjednici jedne od skupina B razreda Lige nacija.

Pročitajte više