Savršena osveta odmetnika Josea: Romane, zašto si ga potjerao?

"EGOISTIČAN, ciničan, briljantan" pridjevi su kojima Guardian opisuje ne samo Mourinhov karakter nego i njegovu predstavu na Stamford Bridgeu.

> Talijanski mediji: "Special Inter" čine Sneijderova inspiracija i Eto´ova odlučnost

Engleski mediji ističu kako je Mourinho taktički potukao Ancelottija, ali i da ovo nije kraj njegovu pobjeđivanju kluba i vlasnika koji ga je potjerao prije tri godine, jer upozorio je da bi opet mogao progoniti Chelsea, ovaj put na klupi engleskog rivala.

"Ancelotti, ovo je moja utvrda": Mourinhu se isplatilo što je postavio momčad kao da igra na domaćem terenu

Utakmica protiv Chelseaja pokazala je koliko je Mourinho superioran svom velikom rivalu Carlu Ancelottiju, jednodušni su u ocjeni komentatori Guardiana, Timesa i Suna.

"U 73. minuti Ancelotti je u igru poslao Salomona Kaloua u očajničkom pokušaju da probije Interov obrambeni zid, ali Mourinho je reagirao u skladu sa svojim zadirkivanjima Ancelottija da se utakmica igra na njegovu terenu: u igru je ubacio Stankovića i taktiku promijenio u 4-4-2.



S karakteristično teatralnim gestama pokazao je Eto'ou da ide na lijevo krilo, a sve ostalo je povijest. Kamerunac je postigao gol koji je svakome na Stamford Bridgeu pokazao tko je gazda. Mourinho - Ancelotti 1:0.

"Lutalica Sneijder i blok sazdan od Motte i Cambiassa uništili su Chelsea"

Engleske kolege su u sjajnom Wesleyu Sneijderu detektirali prevagu u korist Intera, jer Nizozemac je imao potpunu slobodu iza jedinog isturenog napadača Milita, a zajedno sa Eto'om i Pandevom na krilima bio je dio iznimno opasnog napadačkog kvarteta.


S druge strane, Frank Lampard, Florent Malouda i Michael Ballack ostali su blokirani jer su iza Interovih ofenzivaca, a u odličnoj koprodukciji s obrambenim blokom Intera, operirali Cambiasso i Motta.

"Eto'o je ubio san Chelsea o Ligi prvaka i osigurao da legenda o Special One-u živi dalje"



"Ancelotti je uvođenjem Colea umjesto nevidljivog Ballacka samo dao Interu još više prostora za kontre, što je dodatno došlo do izražaja izlaskom Žirkova i spomenutim ulaskom Kaloua."

"Drago mi je zbog momčadi koja je igrala savršeno, zbog navijača koji su tri godine čekali da prođemo prvu knock-out fazu Lige prvaka, ali i zbog mene samog jer naporno sam radio kako bi postigli ovo. Bila je to savršena utakmica, a one se ne događaju često", prenose engleski mediji Mourinhove riječi koji ističe da nije htio pretjerano slaviti Eto'ov gol njegovom bivšem klubu:

"Sretan sam jer sam pobijedio, a ne zato što su oni izgubili. Nisam sretan zbog toga što su Roman, moji bivši igrači i navijači Chelseaja poraženi, žao mi je zbog njihove nesreće, ali to je život. Prije utakmice sam se dopisivao s Johnom Terryjem i rekao sam mu da će jedan od nas noć dočekati tužan".

Pročitajte više