Schiavone: Nikada nije kasno postati šampion

TALIJANKA Francesca Schiavone svojim je spontanim odgovorima osvojila novinare u Dohi, poprištu WTA Championshipsa, završnog turnira najboljih svjetskih tenisačica ovoga tjedna.

Schiavone je ove godine osvojila Roland Garrosa na pragu 30. rođendana. Smatra da godine uopće nisu važne za ostvarenje sportskog uspjeha. Ili jednostavnije, poručila je da nikada nije kasno.

"Nema u tenisu rano ili kasno. Što to znači? Svatko ima drukčije vrijeme za najbolje rezultate u karijeri. Moje vrijeme je stiglo u 30. godini, nekom drugom bi možda stiglo sa 20. Ako je i nekome kasno napraviti nešto veliko sa 29 ili 30, meni svakako nije. Uostalom, zar vam ne izgledam mlado?", upitala je Francesca nazočne novinare te izmamila smijeh ''sedme sile''.

"Znate, za osvajanje Grand Slam turnira morate biti veliki iznutra. Nije dovoljno samo imati dobar forhend ili bekhend, šampion se ne može postati samo s dobrom igrom. Ja uvijek, u svemu što radim, nastojim ići i preko svojih limita. Uvijek unosim srce i dušu u moj teniski rad. Jako puno radim na sebi. To je ključ moje karijere."

Uspjeh u Roland Garrosu donio joj je puno veću popularnost.

"Je, ljudi me prepoznaju i pozdravljaju na ulici. Pitaju me: ''Jeste li vi Francesca? Čini se da ste niža nego što izgledate na televiziji''. Ja im odgovaram: ''Nemojte mi to govoriti. Radila sam satima i satima da bih postala velika''.

Pročitajte više