Schild i Zahrobska: Zagreb ima odličnu utrku

POBJEDNICA "Snježne kraljice" Marlies Schild i trećeplasirana Sarka Zahrobska svoje su dojmove s utrke i o boravku Zagrebu podijelile s novinarima na press konferenciji.

"Ovo je veliki uspjeh. Sviđa mi se skijati u Zagrebu. Ljudi su fer, navijaju za sve, staza je za žene dosta teška, neki dijelovi su bili zaleđeni, jako je dugačka i treba biti u dobroj kondiciji." - rekla je na početku "nedodirljiva" Schild.

"Čestitka organizatorima. Stvarno su se potrudili da tu možemo skijati" - rekla je i dodala kako je Zagreb zaista poseban jer je sve blizu: i mjesto gdje spavaju, i gdje treniraju i voze trku.

"Nadam se da ću ostati u ovako dobroj formu. Konkurencija je dosta jaka i ja nemam pravo na pogrešku iako dominiram. Večeras sam u drugoj vožnji dosta griješila i pomislila sam: "Bože, sad stvarno moram do kraja brzo voziti". Uspjela sam se vratiti i stvarno ne znam zašto su se te greške dogodile, moram vidjeti na snimci. Događa se, i mislim da u tim trenucima nisam mogla ništa drugo napraviti" - osvrnula se na svoju drugu vožnji Austrijanka dodavši kako je ova sezona za nju zaista dobra.

"Trofej ću spremiti doma. Imamo posebno mjesto za trofeje, a novac ću staviti u banku. Novac je dobar, ali u skijanju nije najvažniji. Ja želim samo dobro skijati" - rekla je.

Novinari su ju pitali i koja je tajna njenog dobro skijanja. "Imam dobre skije, super trenere, ali se i dobro osjećam. Posebnu tajnu nemam, uvijek skijam najbolje i najbrže što mogu" - odgovorila je.

Trećeplasirana Sarka Zahrobska kazala je kako joj je drago što se na svoje prvo i dugoočekivani postolje popela baš u Zagrebu, te se zahvalila organizatorima na dobroj utrci. "Češka momčad je jako mala reprezentacije, treniram sama s ocem i bratom i ovo je za nas veliki uspjeh. S novcima nemam nikakav poseban plan. Skijanje je samo po sebi skup sport i puno novaca trošimo. Vjerujem da mogu pobjeđivati. Na treningu uvijek skijam sjajno ali na utrkama sam nekako stegnuta. No ako na treningu moram biti dobra valjda mogu na utrci" - rekla je Čehinja dodajući kako je u Hrvatskoj na ljetovanju bila prije tri godine i da je bilo jako lijepo.

D.R./A.H.
Foto: M.P.

Pročitajte više