Schumacher najbrži na kišnom treningu u Južnoj Koreji

NA PRVOM slobodnom treningu za VN Južne Koreje na stazi Korea International Circuit najbrži je bio Nijemac Michael Schumacher u Mercedesu a slijede ga sunarodnjak, i svjetski prvak, Sebastian Vettel te Paul di Resta i Adrian Sutil u Force India-Mercedesu.

Kišom okupana staza u Koreji, na kojoj se u nedjelju vozi šesnaesta utrka Svjetskog prvenstva Formule 1, pružila nam je neizvjesne vožnje, odnosno bilo je važno doći do cilja bez izlijetanja. Michael Schumacher je uspio s prvog mjesta potisnuti, do tada vodećeg, Sebastiana Vettela i sa vremenom 2:02.784 odvesti najbrži slobodni trening. Sedmerostruki svjetski prvak je prilikom ulaska u boksove uspio izletjeti sa staze i time pokazao kakvi su uvjeti na stazi vladali tijekom prvog izlaska na stazu ovog vikenda. Sa zaostatkom od 0.056 sekundi slijedi ga ovogodišnji prvak Sebastian Vettel ispred dvojca iz Force India-Mercedesa Paul di Resta i Adrian Sutil. O ostalih spomenimo sedmo vrijeme Lewisa Hamiltona u McLaren-Mercedesu i tek deseto Marka Webbera u drugom Red Bull-Renaultu.

Čak šest vozača nije postavilo vrijeme na prvom kvalifikacijskom treningu: Ferrarijevi Felipe Massa i Fernando Alonso, Bruno Senna i Vitaly Petrov iz Renaulta, Heikki Kovalainen u Lotusu i pobjednik prošle utrke u Japanu Jenson Button u McLaren-Mercedesu.

Drugi slobodni trening je na rasporedu u 7:00 sati, a uostalom takva je i prognoza meteorologa koji se nalaze na stazi pokraj Yeonghama u Južnoj Koreji.

 

Rezultati 1. slobodnog treninga – VN Južne Koreje – Yeongham:

1. Michael Schumacher (Mercedes) 2:02.784

2. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +0.056

3. Paul di Resta (Force India-Mercedes) +0.128

4. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) +0.357

5. Sebastien Buemi (STR-Ferrari) +0.398

6. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) +0.508

7. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) +0.607

8. Nico Rosberg (Mercedes) +1.527

9. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) +2.013

10. Mark Webber (RBR-Renault) +2.399

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.