Sedam igrača iz Rijeke, četiri iz Dinama. Ovako ste odabrali kombiniranih 11 za derbi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL / Josip Regovic/PIXSELL

RIJEKA i Dinamo u nedjelju u 19:30 igraju veliki derbi 33. kola SuperSport HNL-a. Dinamo na Rujevicu stiže kao vodeća momčad prvenstva, što mu je prošlog vikenda pobjedom protiv Rijeke 3:1 omogućila Lokomotiva. Momčad Sergeja Jakirovića sad ima bod više od Rijeke i odgovara joj i remi kako bi u zadnja tri kola obranila naslov prvaka.

Dinamo je u sjajnoj formi od osam pobjeda zaredom, a veliki niz Rijeke od devet pobjeda stao je u spomenutoj utakmici u Kranjčevićevoj. Prvi put ove sezone Dinamo će početak jednoga kola dočekati kao vodeća momčad prvenstva, a na Rujevicu stiže u najjačem sastavu. U puni ritam vratio se Ronael Pierre-Gabriel, koji bi se mogao naći i u početnoj postavi, a ni Željko Sopić nema puno problema sa sastavom.

U našoj jučerašnjoj anketi mogli ste odabrati najboljih kombiniranih 11 Rijeke i Dinama, a evo kakvi su rezultati. Mjesto u sastavu pronašlo je sedam igrača Rijeke te četiri nogometaša Dinama.

U postavi je sedam igrača Rijeke i četiri igrača Dinama

Na golu je Nediljko Labrović dobio znatno više glasova od Ivana Nevistića, a stoperski tandem čine Niko Galešić i Kevin Theophile-Catherine. Prvi koji nije upao u sastav je Dinamov Maxime Bernauer. Na poziciji desnog bočnog oba Dinamova igrača dobila su više glasova od Rijekinih, no na kraju je Ronael Pierre-Gabriel skupio više od Stefana Ristovskog. Na lijevom beku je Bruno Goda završio uvjerljivo ispred Maura Perkovića.

Martin Baturina i Toni Fruk također su skupili velik broj glasova pa su popunili dvije od tri pozicije u veznom redu, dok je gusto bilo između Lindona Selahija i Josipa Mišića, no prednost je dobio Rijekin veznjak. 

Nadmoćno su Rijekini igrači pobijedili Dinamove na krilima pa su Marko Pjaca i Marco Pašalić ušli u sastav ispred Gabriela Vidovića i Takura Kaneka. U konačnici je uvjerljivu pobjedu na poziciji centralnog napadača odnio Bruno Petković, a prvi iza njega bio je njegov suigrač Sandro Kulenović, koji je završio ispred Jorgea Obregona.

Pročitajte više