UFC

Šef UFC-a objavio gdje će Miočić odraditi iduću borbu. Protivnik će biti zadovoljan

Foto: Getty Images

ČELNIK UFC-a otkrio je gdje će Stipe Miočić braniti naslov teškaškog prvaka protiv Daniela Cormiera.

Dana White samo je potvrdio ono o čemu smo pisali prije nekoliko dana - borba će se održati u UFC-ovom APEX kompleksu u Las Vegasu. To znači da u posljednjem dijelu trilogije ova dva borca neće biti prisutni gledatelji, a borba će se održati u manjem kavezu od uobičajenih.

Nakon sinoćnje priredbe UFC on ESPN 11, koja je održana u APEX-u, White je odgovarao na pitanja u eventu UFC 252, čija će glavna borba biti ona između Miočića i Cormiera.

"Da, to će se dogoditi ovdje", kratko je odgovorio White i zatim potvrdio da je to službena odluka.

APEX originalno nije bio predviđen za održavanje UFC-ovih borbi, nego prvenstveno za snimanje Contender Seriesa, svojevrsnog talent šoua u kojem UFC među amaterima traži nove borilačke zvijezde.

No tijekom pandemije koronavirusa APEX je postao jedna od glavnih UFC-ovih lokacija za održavanje borbi, budući da na priredbama ionako nema gledatelja koje APEX ne može primati.

Dakle, Miočić i Cormier također će se boriti bez publike. Osim toga, APEX je specifičan i po kavezu manjih dimenzija, primjerenijih Contender Seriesu. U teoriji, mogao bi se postaviti i veći kavez, ali rasvjeta u prostoriji je dizajnirana za oktogon tih dimenzija, odnosno veći ne bi mogao biti adekvatno osvijetljen.

Embed from Getty Images

Još prije nekoliko dana Cormier je s ESPN-ovim novinarom Arielom Helwanijem govorio o mogućnosti borbe sa Stipom u APEX-u te objasnio zašto bi ta lokacija njemu više odgovarala nego borcu hrvatskih korijena.

"To bi bilo dobro za mene jer manji oktogon ide meni u prilog, ja sam tip borca koji želi biti blizu suparnika u stand-up borbi i tip borca koji se želi hrvati. Ja sam se već borio u manjem kavezu, u Strikeforceu. Možemo reći da sam malo više navikao na takav kavez u odnosu na Stipu", rekao je tada Cormier.

Pročitajte više