SENZACIJA Čudesni Crnogorac vodi Valenciju preko Reala do povijesti

Foto: Screenshot YouTube

KOŠARKAŠI Valencije nakon uvjerljive 81:64 pobjede protiv Reala poveli su 2:1 u finalu doigravanja španjolskog prvenstva i na korak su do prvog i povijesnog naslova prvaka.
 
Real bi tako u manje od mjesec dana mogao ostati bez oba velika naslova. Premda je i u Euroligi bio favorit, pošto je ligaški dio natjecanja završio kao najbolja momčad, u polufinalu Final Foura izgubio je od Fenera. Sad mu prijeti krah i u domaćem prvenstvu.
 
U prvom poluvremenu utakmica je bila u egalu, no u nastavku su izabranici Pedra Martineza u svim segmentima igre razbili favorizirane Kraljeve i drugih 20 minuta dobili s 45:29.
 

Najbolji igrač susreta bio je sjajni crnogorski centar Bojan Dubljević, koji je bio nerješiva enigma za igrače Reala. Centar Valencije ubacio je 14 poena, dodao je šest skokova i upisao tri asistencije.
 
Uz njega odličnu partiju pružili su Will Thomas i Fernando San Emeterio koji su kombinirano postigli 31 poen – Amerikanac 16, a Španjolac 15. 
 
Kod blijedog Reala su igrala samo četiri igrača – Sergio Llull, Gustavo Ajon i Luka Dončić, dok je solidno odigrao i Rudy Fernandez. Njih četvorica su postigli ukupno 54 poena, dok je ostatak momčadi ubacio svega deset poena. 
 
Valencia će pred svojim navijačima u četvrtoj utakmici imati prvu meč loptu da pred svojim navijačima dođe do povijesne titule.
 

Pročitajte više