Senzacionalni Vardar na krilima Karačića preko Barcelone u finalu Lige prvaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

VARDAR je u finalu Lige prvaka. Makedonski klub napravio je pravu senzaciju i u dramatičnom polufinalu pobijedio je favoriziranu Barcelonu 29:27.

U finalu završnog turnira rukometne Lige prvaka u Kölnu igrat će Vardar i Veszprem. Vardar je nevjerojatnim preokretom pobijedio glavnog favorita za naslov prvaka Barcelonu 29:27, dok je Veszprem porazio Kielce s 33:30.

Makedonskom sastavu bit će to drugo finale nakon što su 2017. pobijedili PSG, dok je Veszprem do sada tri puta igrao u finalima i sva tri puta izgubio. Prvi put od Magdeburga (2002), potom od Barcelone (2015), a zadnji put od Kielcea (2016).

U finalu u nedjelju vidjet ćemo i trojicu hrvatskih rukometaša, Igora Karačića i Ivana Čupića u dresu skopskog sastava i Manuela Štrleka u dresu Veszprema. Premda je pitanje hoće li Karačić zaigrati u nedjelju nakon što je koncem utakmice iznesen s terena zbog ozljede koljena.

Nakon što je Barcelona dobila prvo poluvrijeme sa sedam razlike (16:9), činilo se kako će najtrofejniji europski sastav u nastavku rutinski obraniti veliku prednost, posebno zato što je Barca 20 minuta prije kraja još uvijek imala velikih sedam razlike (21:14). No uslijedio je čudesni preokret Vardara.

Makedonci su zaključali svoj vrata i iz minute u minutu smanjivali zaostatak. Deset minuta prije kraja utakmice Barcelona je imala +3 (25:22), no Vardar je ludom serijom 5:1 okrenuo rezultat u vodstvo 27:26. Barcelona pritom čak sedam minuta nije postigla pogodak, a kada je dvije i pol minute prije kraja Goncalves Dos Santos dobio crveni karton, bilo je jasno kako je Barcelona na rubu poraza. Minutu prije kraja Dainis Krištopans je zabio za 28:26, Abello Gomez je smanjio i tako vratio Barci nadu, a kada je Stojančo Stoilov zabio za 29:27, moglo je početi ludo slavlje igrača Vardara i makedonskih navijača.

Vardar su do pobjede predvodili Krištopans s 10 golova i naš Karačić s pet golova, Rogerio Ferreira Moraes je dodao četiri gola, dok je Čupić zabio tri gola. Kod Barcelone najefikasniji su bili Gomez s devet golova te Dika Mem i Aitor Bengoechea s po tri pogotka.

U drugom susretu rukometaši mađarskog Veszprema, u čijim redovima igra i hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek, pobijedili su Kielce s 33:30 i četvrti put u svojoj povijesti izborili plasman u finale elitnog natjecanja Starog kontinenta.

Pročitajte više