VELIKA POBJEDA HRVATSKE Golčina Kalinića odlučila derbi skupine na Maksimiru

Foto: Hina

HRVATSKA je korak bliže Svjetskom prvenstvu. Na ispunjenom Maksimiru u petom kolu kvalifikacija pala je Ukrajina (1:0) golčinom Nikole Kalinića.

Od prve minute Hrvatska je uz podršku 30 tisuća navijača visoko napala Ukrajince te je mogla povesti već u prvih 15 minuta. Prvo je Kalinić propustio realizirati ubačaj Modrića s desne strane, a onda Mandžukić nije zabio ogromnu priliku - nakon kiksa ukrajinske obrane izašao je sam ispred Pjatova kojeg je poslao u jednu, a loptu u drugu stranu i vratnicu. 
 
Mogla je Hrvatska biti kažnjena za promašaje, ali je na golu imala briljantnog Subašića koji je fantastičnom paradom u 20. minuti zaustavio udarac Jarmolenka, najopasnijeg Ukrajinca na Maksimiru.
 
Trenutak odluke dogodio se u 38. minuti. Modrić je proigrao Rakitića, barem su tako pomislili svi na stadionu, ali nogometaš Barcelone pustio je loptu do Kalinića koji je topovskim udarcem poslao loptu pod gredu. 
 
 
 
U drugom dijelu Hrvatska je sigurno čuvala prednost, a sve opasnosti pred domaćim golom otklonio je sjajni Vida. Ukrajinci, koji su na Maksimiru pokazali čvrstu i grubu igru, zaprijetili su preko Konopljanke i Jarmolenka, no nisu uspjeli doći do remija. 
 
Na drugoj strani najbolju priliku je propustio Modrić nakon sjajnog prodora. Lako se riješio čuvara, zatim još jednog, ali njegov udarac dvije minute prije kraja obranio je Pjatov. 
 
 
 
Slijedi utakmica odluke?

Hrvatska sada ima tri boda više od drugoplasiranog Islanda te pet više od Ukrajine i Turske. Modriću i društvu slijedi prijateljska utakmica s Estonijom u utorak, a kvalifikacije nastavljaju u lipnju gostovanjem Islandu.

Sastavi:

Rezultati by SofaScore

 

 

Pročitajte više