RUKOMETNI EURO

Sestre izbornika hrvatskih rukometaša izbrisale s društvenih mreža svoje poruke

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SUBOTNJI poraz hrvatske rukometne reprezentacije od izabrane vrste Danske inicirao je verbalni sukob u kojem su se na istaknutom mjestu našli Petar Metličić s jedne i obitelj izbornika Hrvoja Horvata s druge strane. Sve je počelo izbornikovom rečenicom da su "ovime začepili usta svima koji su rekli da se nisu borili", uslijedio je komentar proslavljenog rukometaša, a onda i replike iz redova Horvatove obitelji. Kojih sad više nema na društvenim mrežama.

Podsjetimo, bivši reprezentativac Metličić je rekao da smatra da je Horvatu, ali i "svim izbornicima koji rade, najvažnije da se bave svojim momčadima, a manje onime što netko govori", nakon čega je u obranu brata stala Vanja Horvat, bivša žena Zorana Mamića.

"Komentiraju ljudi kojima je motiv sasvim nešto drugo od dobre namjere... Ali to smo mi… Zločestoća je vrlo nezgodna stvar", dio je komentara koji je napisala. Nakon toga se javila i Jasenka Sparks, druga sestra Hrvoja Horvata, čiji je prvi muž bio pokojni Iztok Puc.

Horvat smirio strasti

"Petar Metličić!!!!!!!!! Imao je sreću da je na parketu imao pet pomagača. E, da je bio dobar rukometaš kao što je zločest čovjek, gdje bi mu kraj bio????" napisala je na Facebooku pa izbrisala objavu, a javio se i Horvatov nećak, tenisač Borut Puc, sin Iztoka i Jasenke. "Prvenstvo još traje, a mi se pravimo važni iz studija, samo negativa", napisao je na početku objave.

Da mora biti spreman na kritiku i tko je Petar Metličić, Horvata i njegovu obitelj podsjetili su kasnije i Božidar Jović, ali i bivši fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba. Izbornik je kasnije sve pokušao smiriti izjavom da je "sve otišlo nepotrebno u krivom smjeru" i da je vjerojatno i on tu pogriješio jer poruka nije pala na tlo na koje je on mislio da će pasti.

Njegove sestre obrisale su svoje poruke objavljene na Facebooku, nećak to nije napravio.

Pročitajte više