Ševčenko: Bit će komplicirano s Hrvatima

Foto: Getty Images / Guliver Image

REPREZENTACIJA Ukrajine polako se sprema za posljednja dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Momčad Andrija Ševčenka igrat će 6. listopada kod Kosova, a 9. listopada dočekati Hrvatsku u posljednjem kolu skupine I.

Ukrajinci dijele treće mjesto Turskom koja ima 14 bodova, a iznad su Hrvatska i Island s po 16. Ševčenko vjeruje da će njegova momčad osigurati barem baraž za SP.

"To je jako teška i komplicirana skupina. Takva će biti i posljednja dva kola. Želimo svladati Kosovo i pripremiti se za odlučujući susret protiv Hrvatske. Jako je teško pobijediti Hrvate, baš kao i Islanđane, Turke... Međutim, vjerujem u svoje igrače koji igraju jako dobro u europskim klubovima i očekujem ih u dobroj formi", naglasio je izbornik.

Protivnik Hrvatske u kvalifikacijama kod kuće ostvario je tri pobjede i jedan remi s Islandom, što znači kako Luku Modrića i društvo čeka teška utakmica u Kijevu. 

"Moji igrači znaju da ne mogu izaći na teren i pobjede će doći same od sebe. Naprotiv, moramo naporno raditi i pružiti sve od sebe ako želimo igrati u Rusiji. Od početka je jako puno pritiska u ovoj skupini, ali smo spremni otići do kraja. Jarmolenko igra odlično u Borussiji Dortmund, kao i Konopljanka u Schalkeu, što me jako veseli. Vjerujem u njih", zaključio je bivši napadač Dinamo Kijeva, Milana i Chelseaja. 

 

Pročitajte više