Siemens će umjesto Dinama sponzorirati Rijeku?

NAKON završetka dvogodišnjeg sponzorskog ugovora sa zagrebačkim prvoligašem Dinamom, koji istječe u rujnu ove godine, tvrtka Siemens d.d. neće ga obnoviti.

Ti podaci poznati su još od travnja, a Siemens d.d. je tada priopćio kako ta odluka nije proizašla iz sportskih rezultata i plasmana koji je klub ostvario u HNL-u, već je donesena na osnovu temeljite procjene dvogodišnje investicije u taj sponzorski paket.

U travanjskom priopćenju također stoji kako će Siemens d.d. nastaviti ulagati u kulturne, humanitarne i sportske projekte namijenjene jačanju društvenih i poduzetničkih aktivnosti u Hrvatskoj.

Tako je poznata tvrtka odlučila svoj novac uložiti u riječkog prvoligaša, koji je uz Hajduk jedini Dinamov pravi rival za sljedeću sezonu, piše riječki Novi list.

Na Kantridi o tome nisu željeli razgovarati, ali prema pisanju Novog lista, pregovori oko sponzorstva su već u završnoj fazi.

Nije poznato o kojem je točno iznosu riječ, no on svakako neće biti visok dva i pol milijuna eura, koliko je prema nekim navodima, Siemens dao Siemensu.

Podsjetimo, na čelu te tvrtke svojevremeno bio i Mirko Barišić, aktualni predsjednik "Modrih".

Početkom srpnja u javnost je dospjela i informacija kako će Matija Martić, inače vlasnik Optima telekoma u Rijeku uložiti milijun eura, pa bi klub s Kantride u tom slučaju imao proračun sličan Dinamu i Hajduku.

Pročitajte više