Šiljak: Hrvatsku možemo pobijediti

"SLOVENSKA reprezentacija može pobijediti hrvatsku vrstu i otići na Europsko nogometno prvenstvo u Portugal, ali samo sa 120-postotnim angažmanom u obje utakmice," izjavio je za mariborski dnevni list "Večer" Ermin Šiljak (32), najefikasniji napadač slovenske reprezentacije i igrač kineskog prvoligaša Dailen.

"Čeka nas najmanje 180 minuta napornog rada, a ako u obje utakmice budemo igrali sa 120-postotnim angažmanom, moći ćemo se na kraju veseliti", izjavio je Šiljak, dodajući da ga je njegov suigrač u kineskom klubu, bugarski reprezentativac Zoran Janković, posebno upozorio na "odličnog Pletikosu", te "brzog i neugodnog" Ivicu Olića.

"Mislim da je napad najjači dio hrvatske reprezentacije, ali će ih naš izbornik potanko prostudirati. Mi pak moramo dati gol, ali uopće nije važno tko će biti strijelac. Hrvatska više nema zvijezda kao u doba Šukera i Bobana, ali djeluju kao prava ekipa i imaju odlične pojedinca. No, i mi imamo Zlatka Zahoviča. Budući da se obje utakmice igraju u razmaku 4 dana, nije toliko važno gdje se igra prvi susret. Ako damo gol u gostima, kod kuće bi nam bilo lakše. Zato u tome da drugu utakmicu igramo kod kuće ipak vidim prednost. Nisam praznovjeran i zato ne vodim računa o tome da smo u baražu sa Ukrajinom i Rumunjskom za odlazak na europsko i svjetsko prvenstvo uspjeli u situaciji kad smo na drugoj utakmici gostovali", rekao je za "Večer" strijelac u kojega su, kako piše "Večer", pred kvalifikacijske susrete s Hrvatskom uperene oči cijele nacije.

Pročitajte više