Šimić: Hrvatska je najjača u skupini, ne smijemo se zadovoljiti samo s plasmanom u osminu finala

Foto: Index

BIVŠI hrvatski reprezentativac Dario Šimić prisjetio se svojih igračkih dana u Milanu, kad je s slavnim talijanskim klubom dvaput osvojio Ligu prvaka, i ispratio hrvatsku reprezentaciju na Europsko prvenstvo u Francuskoj s visokim ciljevima, proslavljeni branič Intera i Milana smatra kako ova generacija nema što razmišljati o plasmanu u drugi krug, ambicije im moraju biti puno više...

"Ova reprezentacija puno je jača od one prije 12 godina u Portugalu, svi igrači igraju u jakim europskim klubovima i standardni su prvotimci. Vrijeme je da se konačno riješimo kompleksa male momčadi, ne smijemo se zadovoljiti tek prolaskom skupine, moramo početi stvarati pobjednički mentalitet, ako želimo nešto ozbiljnije napraviti u Francuskoj," rekao je bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić za HRT.

"Osvojio sam dvije Lige prvaka u Milanu i uspjeli smo zato što smo se tako postavili na početku sezone. Uoči utakmica razmišljali smo jedino o naslovu, sve ostalo osim titule smatrali smo neuspjehom. Tako se mora postaviti i Hrvatska, moramo visoko postaviti ciljeve uoči Europskog prvenstva."

"Imamo odlične igrače i s punim pravom možemo reći da smo jači od svih suparnika u skupini. Turci mogu iznenaditi, ali pobijedili smo ih u kvalifikacijama, Česi su u problemima, a imaju ih i Španjolci. Ali skupinu moramo proći, na ovom Euru čak se i treća reprezentacija u skupini može plasirati, pa možemo računati i na tu opciju u slučaju kiksa."
 

Pročitajte više