HR KLUBOVI U EUROPI

Šimić: Dobro je za Dinamo što ima Lokomotivu

Foto: Screenshot

DINAMO večeras od 19 sati gostuje kod Ferencvaroša u utakmici 3. pretkola Lige prvaka. Igra se samo jedna utakmica, a ako Dinamo prođe, osigurat će najmanje plasman u skupinu Europa lige.

U play-offu bi mu protivnik bio pobjednik susreta Karabah - Molde, a zadnji stadij kvalifikacija igra se na dvije utakmice.

Hrvatski prvak je put do Lige prvaka i prošle godine tražio protiv Mađara s kojima je igrao također u 3. pretkolu. Prva utakmica u Maksimiru završila je 1:1 da bi Dinamo u gostima slavio 4:0.

O Dinamovoj ovogodišnjoj europskoj avanturi u podcastu SportKluba govorio je i bivši Dinamov stoper Dario Šimić.

"Dinamo se uspio podići s Mamićem koji dobro poznaje momčad, dokazao se kao trener i uspio je vratiti ekipu u top formu. Bili su odlični protiv Hajduka i vjerujem da mogu proći Ferencvaroš. To je nezgodan protivnik, Mađari jako puno ulažu u nogomet, ali naša prednost je što je njihov nogomet na terenu slabiji od našeg. Iskustvo u ovakvim susretima koji se igraju na samo jednu utakmicu jako puno znači, a Dinamo ga ima", rekao je Šimić koji smatra da je Dinamo ipak slabiji nego prošle sezone:

"Teško će Dinamo nadoknaditi Olma. Nešto je dobio u Kastratiju, Ivanušecu i Majeru, ali nije lako stalno prodavati igrače i očekivati rezultat. Dinamo povlači puno igrača iz Lokomotive što je jako pozitivno za klub jer ti igrači dobiju iskustvo igranja pedesetak utakmica u prvoj ligi prije nego što presele na Maksimir", smatra Šimić.

Pročitajte više