Sin Danka Cvjetičanina zablistao na floridskom koledžu



SIN Danka Cvjetičanina, proslavljenog košarkaša i aktualnog skauta, igra sjajno za Eaglese, košarkašku momčad Florida Gulf Coast koledža. U porazu od 77:66 do ekipe North Floride Filip Cvjetičanin je zabio čak 20 koševa, gađajući trice 4-6. "Filip je poput nekadašnjeg sjajnog šestog čovjeka Detroit Pistonsa Vinnieja Johnsona - čim ga staviš u igru, on puca kao lud", stoji u članku Naplesnewsa.

Andy Enfield, trener prve godine pun je hvale za mladića: "Zaista nije važno tko ga čuva i na kojoj  poziciji se nalazi. On uvijek puca i što je najvažnije, zabija. Posljednje dvije utakmice imao je 17 koševa na poluvremenu. Očigledno je kako napreduje iz dana u dan, a mogu reći kako sada puno bolje igra obranu no što je igrao kada je došao. Filip puca iz driblinga, zabija trice, kompletan je igrač u ovom stadiju".

"Ipak, za njega je ovo razdoblje prilagodbe i mukotrpnog rada. Tek mu je 18 godina, došao je iz strane zemlje, ali zato se nevjerojatno puno trudi. Jasno mi je da želi postati sjajan košarkaš, jer kada nije na treningu, sate i sate provodi u teretani. Neka samo tako nastavi, očekujemo od njega da se nastavi razvijati ovim tempom", dodao je.

Dodajmo kako je Filip Cvjetičanin u dosadašnjem dijelu sezone gađao trice 22-49, a za 15 minuta provedenih na parketu upisivao je prosječno šest koševa i dva skoka. Filip igra na poziciji četvorke, a visok je 210 centimetara, a težak 96 kilograma

Pročitajte više