Real je želio sina svoje legende. Sada odlazi kod Messija u Miami

Foto: EPA

UOČI zimskog prijelaznog roka niz španjolskih medija pisao je kako je Real Madrid zainteresiran za dvadesetogodišnjeg veznjaka Argentinos Juniorsa Federica Redonda, inače sina Fernanda Redonda, legendarnog argentinskog veznjaka koji je tijekom svoje velike karijere najdublji trag ostavio baš u Realu.

Međutim, na dolazak talentiranog Federica u Europu još će se pričekati. Fabrizio Romano piše kako Redondo odlazi u Inter Miami i kako je između Argentinca i kluba s Floride već sve dogovoreno. Visina odštete koju će dobiti Argentinos Juniorsi još nije poznata. Redondov transfer samo je posljednji u nizu slučajevima u kojima talentirani Juzžnoamerikanci biraju američki MLS kao među stanicu na putu prema najboljim klubovima svijeta. 

Otac mu je osvojio tri Lige prvaka

Vrijednost mladog veznjaka koji može pokrivati pozicije šestice i osmice je 15 milijuna eura i član je argentinske U-23 reprezentacije za Olimpijske igre. U Interu će imati prilike igrati s legendarnim sunarodnjakom Leom Messijem, ali i učiti od Sergija Busquetsa, jedne od najboljih šestica ikada.

Pored Messija i Busquetsa u Interu igraju još dvije legende Barcelone, Luis Suarez i Jordi Alba. Podsjetimo, Federicov otac Fernando također je potekao u Argentinos Juniorsima odakle je otišao u Tenerife, a kasnije je igrao za Real Madrid i Milan u kojima je osvojio ukupno tri Lige prvaka.

Pročitajte više